[]

Düşünmekten Beynim Su Kaynattı

Selamlar duyuru ahalisi.. İş konusunda değişik fikirler arasında gidip geliyorum ama düzgün bir yol bulamıyorum. Vereceğiniz akla fikre çok ihtiyacım var.

Şu anda Mersin'de özel bir kurumda İngilizce öğretmeni olarak çalışmaktayım. Öğretmenlikte profesyonel olarak ilk senem. Ağustos ayından beri çalışmaktayım. Çalıştığım kurumda her şey çok güzel. Kurumla ilgili bir sıkıntım yok ancak mesleği bir türlü beğenemedim. Çok ama çok monoton bir iş. Bazı zamanlarda o kadar sıkıyor ki, kaçıp gidesim geliyor.

İşin özü ben haziran ayında sözleşmem dolunca yenileme yapmadan öğretmenlikten ayrılmaya ve mezun olmadan önce de hayalim olan dış ticaret benzeri bir işle ilgilenmek istiyorum. Dış ticaret, lojistik v.b. uluslararası ticaret sektöründe bir iş bularak çalışmak istiyorum.

Lojistik konusunda Mersin büyük bir fırsat ama kendimi İstanbul'a atmak istiyorum. Hem sosyal açıdan hem de ticari açıdan o şehrin beni daha çok tatmin edeceğine inanıyorum.

İşte bu noktada bazı sıkıntılar çıkıyor ortaya.

Ticaretle uğraşmak istiyorsam askerliği aradan çıkarmadan başlamak istemiyorum. En erken Ağustos ayında askere gidebilirim. Ancak askerden geldikten sonra İstanbul'a gidip iş bulup yerleşmeyi karşılayacak maddi güç ne bende ne de ailemde var.

Bu nedenle askerliğe başvururken uzun dönem talebinde bulunsam diyorum ama uzun dönem de tamamen şans işi. Çıkma ihtimali çok düşük, çıksa bile riskli bir iş.

Hadi bu riski göze aldım ve başvurdum diyelim. Ama kısa dönem çıkarsa Ocak ayında geldiğimde ne yaparım onu bilmiyorum. Geldiğimde işsiz ve parasız bir birey olarak kalmış olacam ortada.

Arkadaşlarımdan 1-2 tanesi MEB'e atanmanın çözüm olabileceğini söyledi. MEB'de kadrolu öğretmen olarak çalışırken daha rahat para biriktirebileceğim aşikar. Hele hele atamayı İstanbul'a yapabilirsem orda zaten iş sahibi biri olarak hayat kurup, ticaret alanında da akla yatan ilk işi bulduğumda istifa edebileceğim bir durum olacak.

Atanmak da hepinizin bildiği gibi zor bir iş. Ama ciddi anlamda istersem atanabileceğime inanıyorum. Ancak sorun şu ki, ben öğretmenlik yapmak istemiyorum. Devlet memuru olmayı ise hiç ama hiç istemiyorum. Öğretmenlikten kaçmak için de tutunacak dalı yine öğretmenlik olarak seçmek ne derece mantıklı onu da bilemiyorum.

KPSS'yi deneyip olmazsa askere gideyim de diyemiyorum çünkü atanamazsam askere en erken aralık ayında gidebiliyorum. Bu da yine işsiz 3-4 ay demek.

Offf.. Yazarken bile kafam allak bullak oldu..

Siz olsanız ne yapardınız? Bu arada yaş 27 ve er kişiyim.

 
maaş durumu nedir? bir süre daha çalışabilirsiniz öğretmen olarak. 32-33 gibi ticarete atılın.


  • slevinkelevra  (11.03.13 21:56:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.