[]

İlişkiyi unutma süreci

biten bir ilişki ardından insan ne kadar unutmadan dayanabilir var mıdır böyle bir sınır? bi yerlerden ilişki süresinin yarısı geçince unutuyorsun diye okumuştum.

yaklaşık 3.5 yıl süren bir ilişkim oldu, biteli yaklaşık 1.5 yıl olacak ancak hala iyi şeyler var kafamda, hiç bir zaman kötü hatırlamıyorum ve suçlamıyorum, unutmak da istemiyorum(evet hala seviyorum)

unutup başka şeyler yelken açmaktan korkuyorum, ben unutmak istemiyorum da beynimin nasıl çalıştığının az biraz farkındayım, artık yeni hatıra olmadığı için üstüne veri yazmak için can atıyor şerefsiz. unutmamak için ara ara birlikte gezdiğimiz yerlere falan gidiyorum tek başıma iyi geliyor. şöyle bir dezavantajı olur mu, artık oraya tek başıma gidiyorum diye beynim farklı kaydetmez di mi? (zaten aklımda kendisi, mütemadiyen çıkıyor karşıma, telefon rehberinde, masaüstünde orada burada işte)

 
Yeni birini bul (Evet çok klasik).
Acıdan beslenmekten vazgeç. Tlf numaraları vs. hep karşına çıkan şeylerden kurtul.
Sana coşku veren, heyecan veren aktivitelere zaman ayır.
Muhtemelen son 1,5 senedir insanlar senin mutsuz olduğunu yüzüne söylüyorlardır. Aynı insanların seni mutlu gördüklerini söylediklerinde hayatın normal hale gelmiş olacaktır.
Emin ol ki sürekli ondan bahsetmenden, etrafındaki herkes(evet herkes!) bıkmıştır!
  • girisimci ruh  (29.01.09 00:38:56) 
benim sorunum unutumamak değil malesef, unutmak istemiyorum korkum unutmak.
ayrıca kimseye bahsetmiyorum, yani kimsenin başının etini yemiyorum, zararım kendime. çevreme belli etmemeye çalışıyorum ve inandırdığımı da düşünüyorum.
unutmak istenilmeyecek kadar iyiydi herşey(şimdi neden bitti o zaman falan neyse)

ha bu arada 1.5 sene oldu ayrılalı ama temmuzda doğum gününde yanına gitmiştim kumsalda güneşin doğuşunda yanyana oturuyoduk, durum karışık.

ben unutmamak için tiyo istiyorum, korkuyorum unutmaktan.
  • abtash  (29.01.09 00:53:27) 
o ilişki 2-3 yıl daha sürer, yine biterdi. emin ol buna. "iyi ki bitti" diyip önüne bakman gerekiyor. aslında her halükarda bunu demeliydin. 1,5 yıl olmuş yani. süreç sancılı, geçer ama merak etme:)


  • atmosphere  (29.01.09 07:25:12) 
daha öncede yazdim yine yaziyorum
ne unutmak zorundasin ne de hatirlamak
ne tamamen unutulur ne de hep hatirlanir
hayat boyle bir sey degildir
hatirlamak icin yasanmaz
unutuyorsan birak unutulsun
ama illa da unutmuycam diyorsan
hatirlatacak ne varsa yap, resimlerine bak, yazili seyleri tekrar tekrar oku
sarkilari dinle, onun icin bir seyler yaz ama üzerine yeni yasanmisliklar da koyman gerekli
madem mumkun gorusmeye devam et
durumun nesi karisik gayet basit
eski sevgilinin dogumgununu beraber kutlamissiniz, ikinizin de akli basinda olduguna, kimse size bunu zorla yaptirmadigina gore
durumun kontrolunu kaybetmedigin surece pek sorun yok ama
bu kontrol meselesi de lafta kolay
ama yine de size kolayliklar
  • gdduman  (29.01.09 10:25:23) 
başka birisi ile olunca onu unutmuyorsun.. hatta o başka birinin yanında uyurken adını sayıklayarak o başka birini üzebiliyorsun.. bilse bile yaranı, üzülüyor, yıpranıyor.. işte o başka birine, muhtemelen seni seven ve bu yüzden bu kadar anlayışlı olan; bunu yapmaya hakkın olmadığı için, hiç hakatmediği halde ona böyle acı çektirdiğin için (istemeden), onu yeterince sevemediğin için vesaire çok kötü hissediyorsun, düzeltmeye çalışıyorsun.. bu arada sevdiğin kişi kusurun oluyor.. selülit gibi, çok sevmediğin, göstermemeye çalıştığın, istemediğin ama olan.. o seviye istediğini veriyor.. aynaya her bakışında (boydan ayna) görüyorsun ama saklamaya, gizlemeye, unutmaya, yokmuş gibi davranmaya ve hatta inkar etmeye çalıştığın bir parçan.. al sana unutmamak.. selülit diye adını da sayıklamıyorsun uykunda artık, sayıklar mısın sayıklamazsın, en azından bende öyle oldu, sevgili (başka biri olan) seni kusuruna rağmen seviyorsa: kıçındaki bacağındaki selülitine takılmıyorsa gözü yani, ne ala.. zaten bulmuşsun o kadar sevenini sev onu.. önce aşık gibi sevme.. başka bişey gibi sev.. sonra zaten zamanla o da parçan olur.. hem böyle olmasın istemeyeceğin bir parçan gibi, bakıp gülümseyeceğin güzel bir yerin gibi..
yani, başka sevgili iyidir..

not: 3 yıl oldu, unutmak istemiyorum, acıyı en yoğun halde çekerken bile istemedim ve kimse bana istemediğim bişeyi zorla yaptıramaz, unutmuyorum ben o sevgimi, sevgilimi, sevilmemi..

yan etkiler: acıdan beslendiğimi iddia eden, kızan, ağırlığını koymaya çalışan başarısız olunca ağırlık koymaktan vazgeçen arada laf sokan eş dost.. kalp kırılmaları (olmazsa olmaz).. çektiğin acıyı sevdiklerine acı çektirdiğin için haketmenin ferahlaması (hastasıyım bu vicdan muhasebesinin en çok).. sabırsız sevgi eksiklikleri (hoşça yerlerinde kalsınlar) =)
  • at sikine konan kelebek  (29.01.09 10:46:41 ~ 10:51:36) 
unutmak istemiyorsanız bunu tek taraflı yaşamanın hiçbir manası yok. hissediyorsanız içinizde, eminseniz onun için en iyi ihtimal olduğunuzun, biliyorsanız ona sizden iyi kimsenin bakamayacağını peşinden gidin tekrar. bunu ona söyleyin. geçen 1.5 yılı anlatın. hatta bazı filmlerin sadece bu konuyu anlatan sahnelerini kesin bir cd ye yazın ve ona yollayın, belki de bir mektup içinde. aklıma ıssız adam geliyor. espri olsun diye değil. sondaki konuşma sahneleri bir önerimdir.


  • dambil  (29.01.09 11:44:50) 
...

bana zamandan söz ediyorlar
gelip size zamandan söz ederler
yaraları nasıl sardığından,
ya da her şeye nasıl iyi geldiğinden.
zamanla ilgili
bütün atasözleri gündeme gelir yeniden.
hepsini bilirsiniz zaten,
bir işe yaramadığını bildiğiniz gibi.
dahası onalar da bilirler.
ama yine de güç verir bazı sözler, sözcükler,
öyle düşünürler.
bittiğine kendini inandirmak,
ayrılığın gerçeğine katlanmak,
sırtınızdaki hançeri çıkartmak,
yüreğinizin unuttuğunuz yerleriyle yeniden karşılaşmak
kolay değildir elbet.
kolay değildir
bunlarla baş etmek, uğruna içinizi öldürmek.
zaman alır.
zaman,
alır sizden bunların yükünü
o boşluk dolar elbet,
yaralar kabuk bağlar,
sızılar diner, acılar dibe çöker.
hayatta sevinilecek şeyler yeniden fark edilir.
bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir.
o boşluk doldu sanırsınız
oysa o boşluğu dolduran eksilmenizdir

gün gelir bir gün
başka bir mevsim, başka bir takvim, başka bir ilişkide
o eski ağrı
ansızın geri teper.
dilerim geri teper.
yoksa gerçekten
bitmişsinizdir.

....

Murathan Mungan, Yalnız Bir Opera'dan,
  • sui  (29.01.09 12:05:20) 
valla insandan insana çok değişiyor böyle şeyler. kendi adıma örnek vereyim. 6 yıl önce 1-2 ay çıktığımız bir kız vardı. geçenlerde görüştük yıllar sonra, allak bullak oldum yine.


  • 386 dx  (29.01.09 18:56:03) 
bence ilişki bitmiş ama sende bitmemiş...sen bunu yaşamak istiyosan yaşa bence.biri girecek olursa zaten hayatına bi şekilde dahil olur.içinden geleni yap:)


  • nhl  (29.01.09 22:56:21) 
yazılanları okudum da insanlar oturdukları yerden ne kadar kolay karar vermiş "oo bitmiş, oo bitir" denmiş, unutmak istemiyorum diyen bir adama "koş git yeter ya unut artık böyle şey mi olur unut" tadında şeyler bile sıralayıp durmuşlar. yav yok demekki olmuyor, ayrıca da adam kimseyi unutmak falan istemiyor belli ki, unutunca onunla alakalı olan her şeyi güzellikleriyle beraber kaybedecek cünkü, ayrıca kötü de ayrılmadılar ki nefret etsin telefonları falan silmeye vardırsın olayı. madem unutmak istemiyorsun kardeşim untmazsın da korkma yav. beynin bir cılgınlık yapıp eski dosyaları silip yerlerine yenilerini kaydedecek değil sen öyle programlamadığın sürece korkma. ama bak 1.5 yıl olmuş sen bu şahsı hem insan olarak hem de aşk olarak baya seviyorsun sanırım, nasıl ayrıldığınıza gelince valla elbette bilemeyiz fakat doğumgünlerinde seni onun yanına götüren, ona seninle güneşin doğuşunu izlettiren şey her neyse belli ki hala ve hala bitmemiş!! nedir yani durum 1.5 yılların daha böyle mi gecsin sen "ya unutursam???" gibi garip bi sebeple korkudan çıldır falan hatta. olmaz yav olmaz böyle. madem ki hala içinde bu eski, durumların karışık olduğu sevgilin, kendini üzmekten paralamaktan vazgec, git eyleme gec, git kazan, git bul al ... kavuşun lan... sonunda yapmadığına pişman olursun hatta belki o raddeye gelmeden; skerm böyle aşkın ızdrabını dersin vazgecersin. hazır şu anda neyi istediğini kimi istediğini biliyorken eminken, garip durumunuza son ver karışık işleri de çöz git ona herşeyi anlat(zamanında ben yaptım oldu, oh cok da iyi yaptım) nasıl yapacağını bilmiyorsan da elbet birgün duyuruya sorarsın, ilan-ı aşklar söz konusuyken öneriler çooook :)). git şansını dene kazan mazan... sonrasını da sonuca göre düşünürsün.


  • sleep may be the enemy  (30.01.09 02:27:48 ~ 02:28:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.