[]

Web tasarım bilmeden web programlama öğrenme

Merhaba
tek başına web sitesi tasarlayamacak kadar az web tasarım bilen birinin web programlama(ASP.NET) öğrenmesi saçma mıdır?



 
değildir. eğer kursa gidecekseniz asp.net öğrenirken tasarımı da en azından yüzeysel olarak(tek başınıza site yasarlayacak kadar)öğretirler. yaratıcılık olduktan sonra siteyi tasarlamak oldukça kolay zaten.


  • end of life  (10.03.13 17:15:29) 
Önce Html den temel atılıyor. İşte tasarım temel kodlar öğreniliyor. Daha sonra Asp.nette ztn bunlar hazır oluyor. Üstüne işte üye girişi vs böyle daha detaylı bilgiler öğreniliyor. Planlı programlı öğrenirsen neden olmasın zaten int.te bir sürü bilgi var.


  • titanyum  (10.03.13 17:18:51) 
site tasarlamak zor deil biliyorum.temel olarak html css fln biliorum ama çok eskide kaldı unuttum iste.web programlama yapacaksam illa web tasarım işine de giricem yani öyle mi?


  • amusan  (10.03.13 17:19:03) 
saçma değil ben de öyle öğrendim de, programlamaya en azından css ve html ile başlamak daha uygun sanki. sonra server-taraflı asp, php, python, ruby gibi dillerden birinde ilerlemek daha akıl kârı.

"illa" tasarım da öğrenmek zorunda değilsiniz. bu tam olarak ne yapmak istediğinize bağlı aslında. front-end developer olarak size gelen tasarımı koda dönüştürebilirsiniz. ya da arayüz tasarımcısı olup site tasarımını oluşturabilirsiniz. ama bir site oluşturmak için illa önce photoshop'ta tasarlamanıza gerek yok. biraz daha ulaşmak istediğiniz seviyeden bahsederseniz daha net konuşabiliriz sanıyorum
  • hjarteblod  (10.03.13 17:19:53 ~ 17:21:37) 
hayatını bu işten kazanan biri olarak js dosyası eklemek vs. işlemleri saymazsak son 4 yılda muhtemelen 2 satırdan daha fazla html kodu yazmadım. bu işi hobi olarak yapıyorsak bilemiyorum ama meslek amacıyla düşünüyorsak front-end nedir back-end nedir bi web projesi hangi aşamalardan geçer hangi uzmanlık alanları çalışır onları öğrenmek gerekli.


  • olurnedenolmasin  (10.03.13 17:49:05) 
kafamdaki şey web değil aslında C#-WPF ile masaüstü yazılımı fln yapmak ama malum .net uzmanı arayan adam asp.net de bilinmesini istiyor doğal olarak.c# bildiğime göre madem tasarımla da çok uğraşmak zorunda değilim öğrenmem çok uzun sürmez diye umuyorum.
Teşekkürler cevaplar için

  • amusan  (10.03.13 17:57:28) 
C# a hakimsen asp.nette zorluk çekmezsin. Web Tasarım bölümünden yeni mezun biri olarak diyorum :)


  • titanyum  (10.03.13 23:20:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.