[]

askere nasil bir psikolojiyle gitmeli

Suan gayet boktan bir donem yasiyorum. ozel hayatim 0 . hatta kendime ozguvenim kalmadi diyebilirim. acaba bu kafayla askere(kisa donem buyuk ihtimal) gidersem kendimi daha iyi hisseder miyim?




 
git git tam vaktiymıs. beynını izne cıkarırsın.


  • bryan fury  (28.01.09 17:57:28) 
kısa dönem? uzun dönem?? nedir ???


asteğmen olacaksanız gidin. keyfiniz yerine gelir.
  • co2s2  (28.01.09 18:47:08) 
çok renkli bir hayatı -ya da en azından daha iyi zamanları- bırakıp gitmek daha da zor olacaktır. misal ben öyle bi zamanda gittim askere. Geldim,hepsi yalan olmuş.o daha bi koyuyor adama.


  • ordabiyerde  (28.01.09 18:47:34 ~ 18:48:17) 
hayatim dedim gibi bombok..biseyleri degistirmek istiyorum ama artik cesaretimde kalmadi buna. butun bunlarin ustune askerde cildirmaktan korkuyorum..


  • sezaryan  (28.01.09 19:00:06) 
hiç bişi olmaz. kapıda beynini bırak. tezkereyle beraber nizamiyeden çıkarken al. tavsiyem şöyle düşün hayatına bir boşluk verdin ve boş bir dönemini yaşıyosun. bari o boşlukta askerliği aradan çıkarıyım. zor zamanlarda farklı şeyler yaparsan zor dönemi daha da kolay atlatırsın.

ama askerlik daha da güçlü olmanı da gerektirebilir psikolojik açıdan. son karar senin zaten
  • soul cancer  (28.01.09 19:26:35) 
Kısa dönem gideceksen hiç durma bence. Asteğmen çıkarsan da aynen arkadaşın dediği gibi keyfin yerine gelir, para pul, düzenli hayat vs.


  • tekosin  (28.01.09 20:09:46) 
askerlikte karşılaşacağın koşullar düşeceğin yere göre değişir. mümkün olsa da askerliği bitirip gelmiş/yapmamış olanların değil de kışlada olanların düşüncelerini alabilsen.. :) benim tavsiyem kendini hazır hissetmiyorsan gitmeyi düşünme. zorlayıcı tarafları var. alp dağları'na tatile gitmiyorsun ki kafa dinleyesin. sorunlarını halledip gidersen karşılacağın güçlüklerin üstesinden daha rahat gelirsin. aksi taktirde en ufak bi olumsuzlukta normal bi insanın vereceği tepkiden fazlasını vereceksin. askerlikte tepkileri dışa vurmak zordur, kontrollü olunması gereken bir ortamdır. gençlerimizi askerden soğutmadan bu kadar cevap yazabildim (malum yasalar var) ama derdimi anlatabilmişimdir umarım.


  • thalamus  (28.01.09 22:43:36) 
şu bakımdan iyi gelir. oraya gidince o kadar ufak şeyleri sıkıntı etmeye, o kadar ufak şeylere sevinip, üzülmeye başlayacaksınız ki bir süre sonra rahatlatacak bu sizi. herhangi bir ontolojik sıkıntınızı düşünmeye fırsat kalmaz misal, oturur çarşı izni var mı bu haftasonu diye stres yaparsınız en fazla. normalde çok fazla kafaya taktığınız şeyler zihninizden uçup giderken ömrünüzün geri kalanından zerre sknizde olmayacak şeyleri dert etmeye başlayacaksınız. emin olun çarşı izni stresi her türlü varlıkbilimsel sıkıntıdan iyidir :)

bir de söylemezsem dayanamam, "kendime özgüvenim kalmadı" olmaz be abi. "kendime" fazla orda, adı üstünden özgüven. öz diyor bak :)
  • coffee and cigarettes  (29.01.09 08:21:10) 
coffee and cigarettes haklısın oz fazla olmus yada kendıme fazla olmus. kafam iyiydi, ondandır.


  • sezaryan  (30.01.09 13:12:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.