[]

Kardeşime Ders Çalıştıramıyoruz

Kendisi lise 3 öğrencisi, ilk dönemi 8 zayıfla tamamladı. Dersaneye gitmeye başladı ama hala kesinlikle ders çalışmıyorum. En son ipadini aldık, bu sefer de çalışacaktım şimdi inadına çalışmıyorum diyor. Kesinlikle yapacağım bir şey değil ama arada temiz bir sopa atasım da gelmiyor değil. İyilikle yaklaştık yok, geleceğinden bahsettik yok, agresif yaklaştık yine yok. Nedir yahu bu? Abisi ablası var hepsi okumuşlar ve okuyorlar hala ama bu gidişle kardeşim liseyi ancak bitirebilecek. "Belki de onun için öylesi daha iyidir"den ziyade kendisini nasıl ders çalıştırabilirizin cevabını arıyorum.




 
Dövün


  • Cumhuriyet Savcısı  (09.03.13 17:43:34) 
rehber hocasıyla görüşün.bir işe yarayacağını sanmıyorum da denemekte fayda var.

lise 3 öğrencisi dayakla ders çalışmaz.lise 3 öğrencisi inattan ders çalışmamazlık yapmaz sadece başka bahane bulamamıştır.

iki bin onlu yıllarda: "Belki de onun için öylesi daha iyidir" demek çok büyük yanlıştır benim gözümde.

durumunuz varsa;'liseyi iyi notlarla bitirirsen üniversite için seni yurtdışına göndeririz' diyerek motive edin hatta ydışı eğitim danışmanlığı yapan yerlere götürün oradakiler de konuşssun.
  • nodrap  (09.03.13 17:45:09) 
çalışkan-akıllı ve güzel bir kız bulup, sizin kardeşle yüzgöz edebilirsiniz, bu şekilde kızdan feyz alıp çalışmaya başlayıp başarılı olan insanlar var.

kişisel fikrim ise;

türkiye'de 3 tane kral okul var zaten, bunların dışında hangi üni'yi bitirirseniz bitirin 1000 tl maaşla ofis işi yaparsınız. zaten bu çocuk marsa da gitse top okulları kazanamaz belli. akademisyen de olamaz. bu sebeple çocuğu özel üniversiteye gönderecek paranız yoksa oto sanayi tarzı-asansör-klima teknisyenliği tarzı bir yere yönlendirebilirsiniz. bu şekilde çok daha rahat-kalifiye ve paralı bir mesleğe kavuşabilir.

ya da lise sonrası çocuğa bir iş açabilirsiniz kırtasiye/restoran tarzı vs.
  • gates  (09.03.13 17:52:46 ~ 17:57:18) 
gates salak saçma konuşma, lise 3'te 5 zayıfı olan arkadaşım odtü makine'de şuan. aynı dönemde benim de 7 zayıfım vardı ben de marmara hukuk'tayım şu an. odtü'deki oğlan son sene ben çalışacağım yapacağım dedi, bana ise herkes senden bir bok olmaz gözüyle bakıyordu. 2 sene sonra muhtemelen hakimlik savcılık stajıma başlarım, ya da master yaparken avukatlık stajımı yaparım. odtü'deki arkadaşım da çok iyi bir yere gelecek, biliyorum.

sakın umutsuzluğa düşmeyin. eğer iyi bir lisedeyse ve ben son sene yaparım diyen tiplerdense bırakın çalışmasın. son sene çalışacak çünkü. eğer bu dediklerimin hiçbiri yoksa,

yurtdışına göndeririz +1
  • sorular sorular aklımdaki sorular  (09.03.13 17:59:24 ~ 17:59:55) 
Bi kere baştan ona iPad vs. almakla büyük hata etmişsiniz. İnsanı o kadar meşgul eden, bağımlılık yapan bir cihaz hiç üniversiteye hazırlanan öğrencinin eline verilir mi? Onu ancak "bak güzel bir okul kazanırsan sana iPad/iPhone alacağım" şeklinde motive etmek amacıyla kullanabilirdiniz. Yanlış yapmışsınız...

Ona üniversite bitirenlerin bile eğer ki çok iyi bir üniversitenin iyi bir bölümünden mezun olmadılarsa kolay kolay iş bulamadıklarını söyle. Ha bir de, üniversite mezunlarının bile 1000-1200 liralık maaşlarla çalıştığı bir ülkede, lise mezunlarının en fazla tezgahtarlık, garsonluk gibi işlerde çalışabileceğini söyle. Ha bir de ona hayallerini sor, ne olmak istiyor? Gerçekten böyle hayal ettiği bir meslek var mıdır acaba? Hani belki konservatuvar/güzel sanatlar tarzı bir şey okumak istiyordur. O zaman o yolda destek olmak gerekir.
  • marcelle  (09.03.13 18:01:20) 
bu ülkede herkes okumak zorunda mı? kardeşinize bir birey olarak yaklaşmayı deneyin. o'nun da istekleri, hayalleri var.

üniversite okutmaktan ziyade bu topluma yararlı, sağlıklı birey yetiştirmek önemli.

geç kalınmış mı bilmiyorum ama teknik liseye verin, en azından bir meslek edinsin. veya yaz geliyor, tatil süresince araba tamir vs işlerine bakan bir yere çırak olarak yollayabilirsiniz. zaten iş yükünü, o yağı pisliği görünce ve hayatın zorluğu anlayınca okumak isteyecektir. değişmezse fikri hayat o'nun hayatı, kararlar o'nun kararları.

eğer sizi bir ömür suçlamasını istiyorsanız; baskı yapın. illa sizin dediğiniz olsun.
  • refreshing towel  (09.03.13 18:01:25) 
başka bir şey var. dersle ilgisi yok. gece bana danışın şimdi çok meşgulüm


  • tetebangura  (09.03.13 18:03:51) 
hacı başka bi konuda çok yetenekli mi? ya da istekli? spor, müzik, resim vs?

öyle değilse hazır hayatı üzerinde yetkiniz varken alın elinden her şeyi. ipad falan hikaye, telefonunu bilgisayarını arkadaşlarını... mecburen çalışacak şimdi, sonra size dua edecek.

hiç öyle 'sorunun dibine inin, onu anlamaya çalışın' entelliğine girmeyin hocam. biz böyle gördük, adam akıllı mühendislik okuyoruz işte şimdi. iyi ki de zorla çalıştırmışlar, yoksa benden de bi bok olmayacaktı.
  • icim urperiyor  (09.03.13 18:20:40) 
baştan ipin ucunu kaçırmışsınız dönüşü yok.


  • bass solo take one  (09.03.13 18:22:03) 
ipadini elinden almak yerine pekiştirme, ödül yerine kullanabilirsiniz. ders çalışması için öncelikle neden çalışması gerektiğini öğrenmesi gerek. geleceğinden bahsettik demişsiniz ama o yaşlarda ergenler genellikle çok uzak geleceği düşünmüyorlar. o yüzden üniversite ortamını filan gösterin, o geziler işe yarayabiliyor. bir de çocuğun yapabileceğinden uzak hedefler koymayın önüne.

imkanınız varsa kütüphaneye gidin beraber, gözünüzün önünde ders çalışsın, 2 günde 1 gitseniz bile çok yararı olur.

bu arada devamsızlığını incelediniz mi? okuldaki notlar için devamsızlık ve hocanın kanaati notu da önemli.
  • nevrotik  (09.03.13 19:06:28) 
en çalışmayacağım diye öğrenci beden gücüne dayalı bir iş görünce geri vites yapar. çevremde bununla ilgili bir sürü örnek var. öyle veya böyle bitirsin hele okulu demeden ilk fırsatta bir işe sokun. zorluğu görsün. sabah kalkıp akşama kadar çalışsın. okulun kıymetini anlayacaktır. ve şuna dikkat edin; ite kaka geçmesin okulu başarıyla geçsin. böylece sizin zorunuzla çalışma alışkanlığı kazanacaktır. o yaşlar herkesin havaii olduğu yaşlardır. kolay kolay çalışmazlar.

yurtdışına gönderme meselesine de karşıyım. şöyle ki; rusyadayım. master için geldim. burada bir sürü lisans için gelen çocuklar var. eğitim temelleri olmadığı için normalden 2 kat daha yavaş öğreniyorlar. ve eğitim alışkanlıkları olmadığı için günlerini eğlencede geçiriyorlar. yani yata yata zaman harcıyorlar. yani boş adamı gönderirsen çat pat dil öğrenir gelirler. onun da kimseye hayrı dokunmaz.
  • kallesnikof  (09.03.13 19:21:14) 
Vallahi gates çok mantıklı konuşmuş.

Bu ülkede nedense Odtü Makine kazanmak çok büyük bir emek gerektiriyor gibi bir yanılgı var. Lisede çalışmayıp da (sanki çalışma gerektiren bir şey var da) 8 zayıf bırakan adam ne olacak gelecekte? Firma mı yönetecek, mühendislik mi yapacak?
  • bahçelidevlet  (09.03.13 20:11:28) 
Okumasın. Ailece toplananın sorun, okuyacak mısın, okumayacak mısın diye.

aklı evvel kardeşiniz büyük ihtimal okumayacağım diyecektir.

Babanız veya gelirini temin eden kişi ise desin ki "madem okumayacaksın, işe girip çalış. bizim sana olan desteğimiz okuduğun için veya okuyana kadar. mezun olur olmaz harçlığın kesilecek, gidip bir işe gir." diyin.
  • efrasiyab87  (09.03.13 21:14:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.