[]

Elektro gitardan anlayan arkadaşlar

Tremolo köprülü bir gitarım var, telleri takıp gerdiğimde tremolonun yaklaşık 3-4 mm kadar havaya kalktığını gördüm, tellerin hepsini gevşetince de bu sefer aşağıya inmedi. Köprünün yüksekliğini düşürdüm biraz fakat yine aynı sorun devam etti, telleri takmadan önce sorun yoktu ne olmuş olabilir, ne yapmalıyım ?

Not: Eski ve uzun süredir çalmadığım bir gitar bu.


 
gitarın arkasındaki yeri söküp oradaki yayları sıkıp gevşeterek tremolo yüksekliğini ayarlaman gerekiyor diye biliyorum. köprüyü niye elledin ki.


  • trinitrotoluen  (09.03.13 15:51:48 ~ 15:52:02) 
Tremolo dediğin wilkinson tremolo mu? yüz çeşit tremololu köprü var.

anladığım kadarıyla floyd rose var. at o gitarı. atamıyorsan köprüyü tutan yayları sıkman gerekiyor.
  • alperz  (09.03.13 16:28:23) 
gitar ayni akorttaysa ve kopru havaya kalkiyorsa buyuk ihtimalle eski tellerden farkli kalinlikta tel takmis olmalisin. keske koprunun yuksekligiyle oynamasaydin dusurdugun icin cazir cuzur sesler cikabilir, onun yerine arkadaki yaylari tutan vidalari cevirerek (azar azar) ayarlamak gerekiyordu.
tavsiyem bir bilene yaptirtmak ama illa bulamam simdi, ben yaparim diyorsan kopruyu hatirladigin kadariyla eski yuksekligine getir ve su videodaki gibi yapmaya calis; www.youtube.com

gitarin arkasinda, tremolonun altinda kopruyle hareket eden metal bir blok var onunla gitarin govdesi arasina kopruyu istedigin aciya getirdikten sonra bir engel koyuyorsun ve telleri akort ediyorsun. tum yuk o engele biniyor sonra azar azar yaylari geriyorsun ta ki tellerle o yaylar arasindaki gerilim esitlenene ve koydugun o engel rahatca aradan cikana kadar. tellerin kalinligini degistirdigimde bunu yapmistim ve ise yariyor. kolay gelsin.
  • exerbo  (09.03.13 18:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.