[]

Ultrabook'lar neden ucuz?

Benzer donanıma sahip laptop'larla kıyaslandığında ultrabook'lar neden daha ucuz? Ultrabook'lar hem daha ince hem daha hafif, bu bir avantaj değil mi? Sanırım pil kapasiteleri daha düşük, sırf bu yüzden mi bu ucuzluk?




 
bir ultrabook sahibiyim (lenovo), laptoplardan ucuz olduğunu sanmıyorum, fakat 128gb ssd kimilerine göre düşük bir depolama alanı. dvd sürücüsü yok, kimi için hayati önem arz ediyor. hatta sd kart girişi olmayanlar da var. onun dışında 1250 gram daha hafifini 13" boyutunda görmedim. ekran kartı çeşitli programları kullananlar için yetersiz kalabilir. işlemci hep aynı işlemci. benim karşılaştırabileceklerim bunlar.


  • idearch  (09.03.13 15:40:48) 
iş kompiteri gibi kullanılamaz mı peki bunlar? tamam yani oyun oynamayıverelim ama photoshop falan kullanabilelim; sorun çıkarır mı harici ekran kartı onlarda? yahut 720p-1080p videolarda falan?


  • hjarteblod  (09.03.13 15:44:50) 
işte primavera, cad yazılımları mimari yazılımlar felan yüksek performansla kullanılamaz. iş anlamında da yüksek performans vermeyen bir şeyi almanın anlamı yok.

ben akademik iş olarak kullanıyorum, hem şık hem her şeye yetiyor. görsel hazırlamada, sunmada, tasarım olarak çeşitli yerlere götürmede beni götürüyor.

www.geeky-gadgets.com

bu mesela bendeki. piyasa fiyatı 2750 tl idi.
  • idearch  (09.03.13 15:51:24) 
Bende de Samsung series 5 ultrabook var. Alırken oyun oynamak aklımın ucunda bile yoktu ama 5-6 yıllık oyunlarda bile iyi bir performans gösterdiğini söyleyebilirim (COD: MW2 mesela). Onun dışında 1080p filan hiç sıkıntı yaşamadım. Hafif ve ince olması zaten en büyük özelliği. Yani gayet kullanışlı. Photoshop pek olmaz gibi çünkü ekranı küçük gelir grafik çalışmaya bence.


  • Haldamir  (09.03.13 16:17:26) 
ben alalı 1 sene 1 ay oldu. acer s3 aldım. şuanda bile pili 3 saat gidiyor.
autocad ve solidworks kullanıyorum hiç sorun yok.
oyun oynanmıyor evet. kasılmalar oluyor.
ve ben aldığımda 2.500 liraydı.
  • c1b2k3  (09.03.13 17:02:05) 
i7 islemcili, 256gb ssd'li 11" macbook air'imde her turlu isimi goruyorum. tabi gunun cogunda sabit, 24" monitore ve harici klavye/mouse'a bagli olarak kullaniyorum. apple disindaki eli yuzu duzgunler de (asus'un serisi mesela) normal laptop'lardan kesinlikle daha ucuz degil, tatmin edici kapasitede ssd'ler pahali bir kere.


  • disq  (10.03.13 11:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.