[]

2. sınıf öğrencisinin resume'i

ön bilgi: 2. sınıf, bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.

staj başvurusu yaparken bazı yerler resume/cv isteyebiliyor. ben de hazırlamaya giriştim geçen. ortalamamı, okuduğum okulları, hobilerimi filan falan yazıp geçecektim. ama hazırlamadan önce de bir iki arkadaşın yazdıklarına bakayım dedim. eleman experiences bölümüne gitmiş 1. sınıf, 2. dönemde yaptığımız java projesini yazmış mesela.. "bu projeye dahil oldum ve tam not aldım." demiş. bahsettiği projeden tam not almak ciddi efor gerektiren bir iş.. çoğu 2., 3. sınıf öğrencisi yazamaz öyle bir şey belki. eyvallah, takdir ediyorum. ama bu o derste kalmış, bitmiş bir şey. gidip de bunu resume'e yazmak biraz abes mi duruyor sanki? yoksa sakıncası yok mu, hatta yazmakla daha bile iyi mi yapmış?


 
böyle lüzumsuz şeylerin cv'ye yaızlmasını saçma buluyorum ben şahsen. yok okulda yaptığı ödev, resim yarışmasında kazandığı ödülü yazan avukat gördüm. lüzumsuz.

dipnot : resumè kelimesi "rezumey" diye okunur.
  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (09.03.13 13:03:10) 
yaptığın projeleri yazmazsan seni ne ile değerlendirecekler. java biliyorum. tamam aferin. otur şu bilgisayar senin.
c# ile bir otel otomasyon sistemi yazdım bunun için sql kullandım ayrıca html ile bir bla bla. stajınızı uzatmak ister misiniz?!

  • sparkle kiddle  (09.03.13 13:31:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.