[]

Amerika ile voltaj farkı

Arkadaşlar ben bi bok yedim. Gittim Amerika'dan hoparlör aldım buraya getirdim ve çalışmıyor. Sanki hiç elektrik gitmiyormuş gibi. Şimdi araştırdım baktım aradaki 110-220 voltaj farkından kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum. Şimdi iki sorum olacak sizlere. Birincisi aletler yanmış mıdır? 220 voltu gören alet direk yanar mı? İkinci soru da ben bu aletleri nasıl kullanabilirim? Adaptör tavsiyeniz var mıdır?




 
la olum 110 voltluk alet 220lik hatta bağlanır mı. neyse. cihazın sigortası varsa bir şey olmamış olabilir.ama olmuş da olabilir. denemen lazım. 110luk trafo almadan bağlamayın sakın bir daha. fişi taktığında cihazdan garip bir ses falan geldi mi?


  • trinitrotoluen  (08.03.13 21:21:47 ~ 21:22:12) 
yok valla ses falan gelmedi. ama yanık kokusu da yok öyle. hiç bir canlılık belirtisi göstermedi aletler. yanmadı galiba. en azından öyle inanmak istiyorum.


  • kta  (08.03.13 21:31:23) 
Amerikan gereçleri 110 volt/60Hz, bizim standardımız ise 220 volt/50Hz'de çalışır. Sizin girişi (input: erkek tarafı) 220 volt/50Hz, çıkışı (output: dişi tarafı) ise 110 volt/60Hz olan bir converter 'a ihtiyacınız var. Adaptörün üzerinde giriş ve çıkış değeri yazar. Alete muhtemelen bir şey olmamıştır.


  • hiko seijuro  (08.03.13 21:35:09) 
genelde amerikadan gelen cihazların (laptop telefon...) adaptörlerini bu durumu öngörerek 100-250 volt arasında çalışabilecek şekilde yaparlar, ama sorun şu ki, hoparlörlerin adaptörü olmuyor (ben görmedim en azından), direkman şebekeden gelen alternatif akım ile çalışıyorlar (çok fena yanılmıyorsam). bu durumda araya bir çevirici lazım. şöyle aparatlar var imiş:
www.ebay.com

ama hiç bu durumla karşılaşmadığım için işini görür mü bilemeyeceğim.
  • samfisher  (08.03.13 22:47:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.