[]

Pırasa Böreği

Delirmek üzereyim sevgili duyuru kullanıcısı. Bu canım hamur işini yapan bir yer yok mudur istanbul'da. nerelerde oturup pırasa böreği yenir? Bir buldurun be:( gördüğüm, uğradığım hiç bir börekçi veya hamur işi yapılan mekanda yapılmıyor bu (Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kadıköy tercih sebebidir)




 
onu yapmak o kadar kolay ki.. arat google'dan bir migrostan malzemelerini al 30 dk'da yaparsın.


  • atrin  (28.01.09 12:49:50) 
teletabi sana en iyi önerim kendin yapman çok basittir ve zahmetsiz
kendin hamur tutup açamazsan 6ad hazır yufkayla bunu yapabilirsin
ıspanaklı böreği her yerde bulursun ama pırasalıyı ıhı çookk zor ya arnavut bir dost bulucan annesi yaşayan bayrampaşada oturan:))(anneyi yaşının genç olma ihtimaline karşı dedim gençler pek bulaşmıyo bu zahmetli işlere) yada vericeğim tarifle kendin yapıcan
500gr pırasa ince kıyılacak 2kaşık yağla kavurulacak kendini salana kadar çokta yanmasın
kavurduğun tencereyi soğuması için kenara alırken az karabiber serpilicek soğuduktan sonra avuç içini biraz taşıcak kadar süt ekşimiği bulamazsan peynir ama yumuşak olmasın onunlada bi güzel karıştır yufkaları tepsiye diz ortasına harcı koy üstünede kalan yufkaları diz üstüne 2yumutrta sarısıyla karıştırdığın 1bardak sütü döküyorsun fırına veriyorsun afiyet olsun.
  • narin  (28.01.09 13:00:46) 
hiç uğraşma bir arnavut bul yaptır :)


  • la grande  (28.01.09 13:15:16) 
pek istanbul sayılmaz ama yalovadan topçular'a giden yol üzerinde sağda boşnak börekçisi var. güzel yapıyor.


  • trocero  (28.01.09 13:29:11) 
www.balkangunlugu.com

yazının sonuna doğru börekçinin adresini göreceksin, sakın şaşırma :)
bu arada "pita" diye aratırsanız, birşeyler çıkar.
  • artful dodger  (28.01.09 13:56:45) 
olsa da yesek valla!


  • nhl  (28.01.09 23:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.