[]

yıllık izinde hasta olmak

20 aydır bir işyerinde çalışmaktayım. çeşitli sebeplerden ötürü sigortam bir türlü başlayamadı, kısmetse mayıs ayında başlayacak.

bu 20 ay boyunca köpek gibi çalıştım deyim yerindeyse. yıllık izne çıkayım dedim artık bünye kaldırmıyor. zaten hakkım olan 14 gün izni 10 gün olarak kullandırttı patron eyvallah dedim. daha izne çıkalı 2 gün oldu ve orta kulak iltihabı ve kafada zona teşhisi konuldu. 5 gündür yatak döşek yatıyorum ve pazartesi iş başı vakti.

20 ay boyunca bir kere hasta olma, izne çıkınca hasta ol, bütün planlar da boşa gitti.

pazar günü tekrar kontrole gidicem doktora ve rapor alıcam. bu aldığım raporu patrona göstersem benim bir hafta daha izne çıkmam lazım desem siktir mi yerim şimdi, yoksa kısmetime mi küsmeliyim

 
izin ver deme de rapor alırsan yine gel der mi sana? demezse 5 gün rapor almaya çalış


  • cekilmis gayfe  (08.03.13 17:18:12) 
Raporu göster, dene şansını ama anlattığın gibi bir patron ise senin tabirinle siktiri yersin.


  • grimer  (08.03.13 17:18:13) 
sen raporunu al, sike sike kabul edecek. çalıştıramaz zaten raporlu adamı. çalıştırırsa sgk'ya şikayet edersin, fazla mesai ücretini de çatır çatır alırsın, kolay mı lan?


  • sirkelimon  (08.03.13 17:50:15) 
@sirkelimon la adam hak hukuktan anlasa 20 aydır adamı sgk sız çalıştırmaz ne saaçmalıyorsun sen. @mt rosebud şansını deneyecen hacı kimse bilemez.patronuna ağamsın paşamsın dersen 5 gün kıyak geçer.ha yok benim gibi eywellahın yoksa kimseye, rapor alacan bi ama patrona vermeyecen saklayacan köşeye sonra sgk ya gidicen bi şikayette bulunucan sonra patronun yarağın en kalınını en taşagı büyüğünü en kıllısını yiyecek sende bi zevk sigarası yakcan..Bi belgede imzan olur bi çalışma saatlerini yazan tablo olur kaşeli falan.''2 tane şahit lazım dava açacak olursan''.


  • seckeane  (08.03.13 18:34:06) 
dışarıdan; iznini kestiği için inadına gidip rapor aldın gibi gözüküyor. hasta olduğunu düzgün bir şekilde ifade et, raporunu da al, son güne de bırakma haber vermeyi.


  • desdinova  (08.03.13 18:39:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.