[]

şimdi ben yaşlandım mı? hayata geç mi kaldım? yanlış yolda mıyım?

selamlar hepinize,

88'liyim. İTÜ'den geçen şubatta(şubat 2013) mezun oldum. almanya'da da lisans eğitmi görmekteyim. o da önümüzdeki şubatta(şubat 2014) bitecek. daha tabi master var almanya'da. ya ben çok mu geç kaldım hayata? ben bilmiyorum, yani ömür boyu böyle mal mı olucam, mal mı kalıcam? bakıyorum çevreme insanlar iyi kötü bir işe girdi çalışmaya başladı. ben hala mezun+öğrenci. hoş almanya'da çalışıyorum, mesleğimle ilgili bir işte, maddi olarak çok da sıkıntı çekmiyorum o yüzden. ama ne bileyim ya, İTÜ'ye kayıt olduğum günü hatırlıyorum, amnskym ne hayallerim vardı. "mezun olucam, hemen master, cillop gibi iş 5000-6000 TL para ohh" diye hayaller. ama görünen o ki daha 2 yıl daha (500-600 Euro paraya tamah edicem. yaş olacak 27, ee sonuç ne? iki üniversite+1 master. değer mi lan? lan hem de mezunum şu anda. hoş diğer mezun arkadaşlarım da 1000-1500 arası çalışıyorlar da. ne bieyim. adamlar baya sabah takım elbise giyip ofise gidiyorlar, şantiye'de takılıyor falan. ya bana bi söyleyin ben çok mu geç kaldım hayata? hiç ışık yok mu tünelin ucunda? son 2 haftadır uyku uyuyamıyorum. sikerim almanyasını işte başla istanbul'da bi işe, hayatını kazan diye dürtüp duruyo içimden birşey. bi yardım edin, bi yorum yapın yav.


 
Almanyada lisans okuyup bu kadar karamsar olman ilginç. Ben de almanyada lisans okuyorum ve sınıfa baktığımda bir çok yaş grubu var. Yani özellikle burada insanlar sonradan da üniversiteye başlayıp okumaya çalışabiliyorlar. Sınıfta herkesin çoluk çocuk olduğunu sanmıyorum.
Onun dışında, bence bir şeye geç kalmış değilsin. Öğrencilikten sıkılmışsındır belki.

  • dampire  (08.03.13 16:03:29) 
sorun zaten buradaki arkadaşlarımı görünce başladı. almanya'da sıkıntı yok aslan.


  • aeolus  (08.03.13 16:05:25) 
Bilşşim sektöründe yaklaşık 6 yıldır çalışan birisi olarak söyleyimki hiç bir yeni mezun nerden mezun olursa olsun ne kadar master doktora yaparsa yapsın (çok çok istisnalar hariç) cefa çekmeden sefa çekemiyor.En kötü 2-3 yıllık bir tecrubeden sonra seni adam yerine koyuyorlar.O yüzden erkenden iş hayatına atılmakta çok fayda var.Ama şuda bir gerçektir ki yurt dışı tecrubesi ciddi bir tecrubedir ve diğer yeni mezunlarla arandaki farkıda ortaya çıkaracaktır.

Yerinde olsam eğer maddi bir sıkıntı olmayacaksa paşa paşa giderim okuluma.Hayatının en güzel yılları olacak unutma.İş hayatına atıldığın zaman istesende geri dönüş çok zor olacaktır.
  • josefen  (08.03.13 16:08:01) 
şu an için 500-600 euroya tamah ediyorum diyorsun, işe girmiş arkadaşların ise 1000-1500 arası alıyor. euro-tl paritesinden haberin var mı senin?


  • juninho77  (08.03.13 16:09:03) 
o bahsettiğin arkadaşlarından daha iyi durumdasın bence.


  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (08.03.13 16:09:35) 
yalnız yorumlarımızı direkt sonuç olarak değil de, nedenlerini belirterek sonuç olarak yaparsak :) çok sağolun cevaplar için


  • aeolus  (08.03.13 16:13:44) 
kendini geliştirmek adına yaptığın her şey hemen bugün değil fakat daha ileriki zamanlarda sana büyük artılar olarak dönecektir. şu ana takılı kalma ki bence doğru yoldasın. şöyle diyebilirim ki bundan çok daha geride olanlar var. emin ol bundan 5-10 sene sonra meyveleri alacaksın tabi böyle devam edip kendini geliştirebilirsen.


  • gudumlu anne terligi  (08.03.13 16:21:07) 
sen 2 sene sonra herkesten kaç adım önde olucaksın farkında mısın ?
2 üniversite bitirmiş üstüne master yapmış durumda olucaksın, üstelik çalışıyormışsun tecrübe sahibi olucaksın. Türkiye'de işe başvurduğunda tüm bunları söylesen bir çok adaydan daha önde olursun. 27 hiç te öyle büyük bir yaş değil. sevdiğin işi yapıyorsun, istediğin bölümde okumuşsun, hala da okumaya devam ediyorsun daha ne istiyorsun ki ? takım elbise giyip işe gidince ne oluyor ? eminim bir çoğu da sana özeniyordur. için rahat olsun, sen mutluysan işini seviyorsan böyle devam et.

  • elikası  (08.03.13 16:26:54) 
seviyorum sizi be! çok sağolun


  • aeolus  (08.03.13 16:40:07) 
karamsar olma bu kadar. bulmuşsunda bunuyosun yani..

yıllarca çalışsa da senin düzeyine ulaşamayacak insan dolu ortalık. üstelik iş tecrüben de var Türkiye'ye dönünce herkesten +1500 önde olacaksın.
  • yue  (08.03.13 17:01:50) 
77 doğumluyum. Son okulumu 1,5 yıl önce bitirdim. Hiçbir şey için geç değil.


  • 44  (08.03.13 17:12:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.