[]

EkşiDuyuru hakkında bir kaç soru...

Duyuru ile ilgili bazı sorularım var, kurallar kısmını okudum, orada bunlara net cevaplar bulamadım.

1)moderatörler...
listesi var mı? belli periyotlarla değişiyorlar mı?(örneğin adam geçen sene moderatörmüştür de artık duyuruya girmiyordur hala moderatörlüğü devam ediyor mu?) kaç aktif moderatör var? aktif moderatörlerin listesi var mı? :)

2)sabitlenen duyurular...
şu turuncu renkli sabitli duyurular için bir para ödeniyor mu? (bunu soruyorum çünkü "sabitleyebilir misiniz" diyen çok olmasına rağmen "normal olarak" hepsi sabitlenemiyor ancak aynı konseptteki yeni duyurlar yerine 3-5-8günlük eski duyurular orada kalmaya devam edebiliyor, bu neye göre belirleniyor? şans mı? moderatöre mesaj atarak mı?)

3)cevap olmayan cevaplar...
karşılıklı diyalog olarak algınanan cevap olmayan cevapların silindiğini biliyorum. bunu yapmaya ısrar eden bir kullanıcının üyeliğinin silinebileceğini de biliyorum. peki bunun pratikteki uygulaması nasıl? "3 kere sohbetten yakalanan(:P) kullanıcı silinir" gibi görünmez kurallar var mı? "hem cevap vereyim hem sohbet edeyim" olayına yaklaşım ne şekilde?

4)çoklu hesap kullanımı...
yasak mı? bir arkadaşım ekolüne dahil olmuşum gibi görünmemek için "bir arkadaşım"a üyelik alıp onun sorusunu o diğer üyelikten sorsam sorun olur mu?

5)aynı duyurunun yeterli zaman geçmeden yeniden açılması...
bununla ilgili kuralları okudum. ama pratikteki uygulamayı bilmiyorum. sabah açtığım bir duyuruyu akşam da açsam sorun yaşar mıyım? duyuru mu silinir? ben mi silinirim?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler :)

 
4) Yasak değil.


  • dampire  (08.03.13 15:56:43) 
1- www.eksiduyuru.com
2- Duyurunun icine degil de sabitlenmesi icin moderatore mesaj attiginizda sabitlenir.
3- Coz goze batarsa ucar. Belli bir sayisi yok
4- Yasak degil
5- Biri yakalayip ispiyonlamadigi surece moderatorler farketmeyebilir
  • yilmazyildirim  (08.03.13 15:58:48) 
2-Acil durumlar, kan duyuruları filan sabitleniyor ama reklamlar da bazen üst kısımıda sabitlenebiliyor.
3-hakaret niteliği taşıyan yanıtlar, karşılılıklı alakasız polemikler ya da formata ters sohbetler siliniyor. cevapla alakalı olursa diyaloglar silinmediğini gördüm.
4-istediğin kadar hesap açabilirsin.
5-aynı gün içinde aynı duyuruyu açma silinebilir.
  • elikası  (08.03.13 16:02:20) 
1-) modaretörlerin bir listesi var, evet. istatistiklerde ve en aşağıda yazıyor kimlerin olduğu. fakat orada yazan kişilerin hepsi aktif değiller. bir moderatörün ne kadar aktif olduğu istatistiklerde yazıyor.

2-) turuncular için para ödenmiyor, tarihe göre sıralanıyorlar. mavi olanlar reklam ilanları ve ücret karşılığında yukarı alınıyor. "üstte kalabilir mi?" yazan her duyuru üstte kalmıyor, moderatöre mesaj atsanız bile üstte kalacağı kesin değil. ilanın/sorunun önemine, gönderenin kim olduğuna göre değişir.

3-) pratikte belli bir limiti yok. yapılan şeye göre değişir. başka bir kullanıcıya ya da herhangi birine hakaret veya küfür etmişse genellikle uçar. cevabın yanında yorumunuzu ya da fikrinizi söyleyebilirsiniz tabii ama sırf cevap var diye kural dışı şeyler yazamazsınız.

4-) birden fazla hesap almak yasak değil. istismar edilirse kapatılabilir ama. mesela, birine küfür etmek için alındığı belli olan hesaplar uçuyor haliyle.

5-) aynı içerikli duyuruların 3 gün arayla gönderilmesi lazım. aynı şeyi farklı cümlelerle sorsanız bile silinir, içerik aynı çünkü.

bazı kullanıcılar sadece bir gönderi yüzünden uçabiliyor iken bazılarının onlarca gönderisi silinmesine rağmen uçmuyor. bunun nedeni, kullanıcının geçmişi. yüzlerce cevabından 10 tanesi silinen kullanıcı ile toplamda 10 cevabının hepsi silinmiş kullanıcı aynı olamaz doğal olarak. o yüzden "şu kadar cevabı silinmiş kişi uçar" diye bir şey yok.
  • hollowlife  (08.03.13 17:35:32) 
cevaplar için teşekkür ederim, ilk iki sorumla ilgili devam sorularım olacak...

1)bu istatistikler sayfasında yer alan moderatör aktivitesi grafiğini okumayı beceremedim ben... yani yükselen bir ivme var her moderatör için onu gözardı mı etmek lazım... yani mesela son 1 ay hangi moderatörler aktifmiş onu görebiliyor muyuz oradan... nasıl okuyacağız bu grafiği?


2)bu turuncu duyurularla ilgili soruyu sorma sebebim: örneğin onlarca ev arkadaşı/kalacak yer arayan ilan varken niye 1 haftadır şu aynı "miss gibi eve"nin orada sabitlenik kaldığını merak etmem idi. hani acaba dedim bir bedel karşılığı bu yapılabiliyor mu,(ileride kendime de lazım olabileceği açısından) yapılamıyormuş, "ilanın/sorunun önemine, gönderenin kim olduğuna" göre belirleniyor denmiş, aynı önem/içerikdekiler sabitlenmezken bazıları uzun süre sabitlendiğine göre, gönderenin kim olduğu daha baskın bir etken sanırım burada.

teşekkürler...
  • neyleyim  (09.03.13 09:10:19) 
moderasyon tablosunu okumak zor gerçekten. ben hangisinin hangi renk olduğunu bulamıyorum mesela. yanında nik yazan rengin tablodaki büyüklüğü, o nikin sahibinin ne kadar aktif olduğunu belirtiyor diye anladım ben.

orada uzun süre kalmasının bir çok nedeni olabilir. kullanıcı bir süre daha kalmasını istemiş olabilir. normal seviyeye indirilmemiştir. yukarısı çok kalabalık değilse es geçilmiş olabilir.

bir kullanıcı, duyuru'da en fazla yardımcı olanların arasındaysa sadece 3 tane cevabı olan başka bir kullanıcıya göre böyle bir şeyi daha çok hak eder diye düşünüyorum. kimin olduğuna göre değişir, bu demek.

ek: o tablo, başlığında yazdığına göre haftalık olmalı.
  • hollowlife  (10.03.13 13:41:01 ~ 18:37:39) 
@hollowlife
ama o grafikten son 1 hafta/ay kimler aktifmiş göremiyoruz di mi?
bence işlevsel bir tablo değil. ya da en azından okuması zor diyelim.
yani mesela ben bir moderatöre mesaj atacağım tutup da hiç buralarda rastlanmayan birine atmam saçma olur, hadi size denk geldim bu sayede sizin aktif olduğunuzu biliyorum ama ya diğerleri..
  • neyleyim  (10.03.13 14:02:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.