[]

derinin zedelenmesi sonucu ben kaybolabilir mi?

yanağımın kenarında çapı bir ya da bir buçuk milim olan minik bir ben vardı. iki üç hafta bir şekilde (tıraş esnasında olabilir de, olmayabilir de..) kesilmişti bunun üstü çok hafif. ufak bir yara oluştu orada.. üstünde deri zar gibi bir şey oluşturdu. ben de yara bere konularında son derece sabırsız bir adam olarak o ince kabuğu defalarca yoldum. iyileşme sürece elbet ki epey gecikti. şimdi yaranın olduğu yerde ufak bir kızarıklık kaldı ama ben oralarda gözükmüyor. acaba bu şekilde ben yok olmuş olabilir mi, yoksa benleri böyle yüzeysel kesiklerle yok etmek imkansız ve o kızarıklık derinin oluşturduğu bir yapı da.. derim eski haline geldiğinde ben yerli yerinde bekliyor mu olacak?

edit: bir de bu durum çok hayati, sakıncalı bir şey midir? asıl sormam gerekeni unutmuşum.


 
2 sene evvel koltuk altı bölgemde yeni çıkmaya başlayan ufacık et benini kaşıyarak yara yapmış akabinde düşmesine neden olmuştum. bir süre kızarık kaldı birkaç hafta içinde dikkat etmedikçe fark edilmeyen morumsu bir lekeye dönüştü. şu an tamamen kayıp. o zaman hayli korksam da neden bilmiyorum doktora gitmedim ama bir sorunla da karşılaşmadım. net tıbbi bilgi veremem fakat en azından içini rahatlatmak için doktora gitmende fayda var.


  • robep  (08.03.13 15:00:58) 
benleri kaşımanın bile sorun olabildiğini söyleyenler var ama ben de küçük bir tanesini sivilce sıkar gibi koparmıştım zamanında birşey olmadı, 8-10 yıl oluyor iz bile yok...


  • ucan spagetticanavari  (08.03.13 15:26:41) 
bahsettiğim yüzeysel, herhangi bir kabarıklığı olmayan bir ben. et benleri zaten hunharca iple boğularak filan alınıyor, kaybolan öyle bir ben olsa sormazdım. :)


  • jack of hearts  (08.03.13 16:59:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.