[]

bilgisayar toplamak

merhaba, bilgisayar toplamak istiyorum ama bunu daha önce hiç yapmadım, bilgisayardan da hiç anlamam. monitör var zaten, kasa lazım. bunu en kısa ve ucuz yoldan nasıl yapabilirim? bu teknomarket sitelerinden mi alsam yoksa bir yere gidip kendim mi yaptırsam? gideceksem beşiktaş ve çevresinde bunu yapabilecek yerler var mı? bilgisayarı kurma, windows kurma gibi şeyler kolay mıdır? tahmini kaç paraya toplanır? (monitör var)
laptopum var ama 5-6 yıllık, oyun ve diğer şeyleri kaldıran bir bilgisayar istiyorum.



 
toplama pc kalmadi diyenleri kale almayarak baslayabilirsin olaya.

internetten gerekirse parca parca farkli fiyatlari karsilastirirak alirsan en uygun fiyata alirsin.
bu iste oncul butce. butcen ne? arkasindan genel kullanim amacin ne? ozellikle yapmak istedigin, calistirmak istedigin bir program, oynamak sitedigin bir oyun var mi?
  • entrapmen  (08.03.13 00:29:14) 
tek tek parca alip toplamana degmez bence de. her turlu kombinasyonlu hazir pcler var. fiyati da ayni.

zaten cogu bilgisayarci kendi pc'ni yaratma hizmeti veriyor, sitelerine giriyorsun parcalari seciyosun onlar sana birlestirip veriyor.
  • ocaan  (08.03.13 00:35:42) 
istanblda isen exa'ya git tekno marketlerden uzakdur arada vatanda indirim oluyor gerçi.


  • mr fusion  (08.03.13 00:53:15) 
Ben inventus'a mesaj atmıştım. Bütçemi ve ne amaçlı kullanacağımı belirttim, onlar da hemen bana uygun listeyi ve fiyatını yolladı. Havalenin ardından bilgisayarın parçaların takıp yolladılar.


  • bazilika  (08.03.13 01:33:14) 
@mr sherlock
abi senin söylediğine bakarsak her şeyin fiyatı 1-2 sene sonra yarıya düşüyor. her şeyin yenisi çıkınca alan biri değilim zaten

@entrapmen
bütçeyi bilmiyorum ya. yani birikmiş param her zaman var, ama fiyat/kalite/beklenti açısından en uygunu ne kadara patlar, piyasayı bilmediğimden kesin bir şey söyleyemiyorum. en azından 3-4 sene sorunsuz gidecek bir bilgisayar olsun, bir de online oyun oynayabileyim. league of legends oynuyorum mesela şu anki laptopumla, en düşük grafik özellikleriyle. yine de fps sorunu var, oyun videolarındaki gibi akmıyor grafik.

inventus güzelmiş yalnız aklıma yattı. bir arkadaş bana bi liste hazırlayabileceğini söyledi ama inventus'a bakayım yine de, çok teşekkürler
  • Beilschmidt  (08.03.13 09:50:29 ~ 10:13:48) 
yaklasik olarak soyle bir bilgisayar mantigi vardir. 1000 lira ortalamadir. 2000 lira ortalama ustu, 2000+ ust seviye.

lol gibi oyunlar icin cok ust seviye aletlere ihtiyaciniz yok. ortalama bir sey rahatlikla isinizi gorur. 4-5 yil gotursun gibi bir mantik yok yalniz. yani 1000 liraya toplayacaginiz aletle crysis 3 oynarken zorlanirsiniz. 4-5 sene sonra onun muadili cikacak oyunu oynayamazsiniz dogal olarak.

ucmadan kacmadan hali hazirda yaptiklarinizi da hesaba katarak aliminizi gerceklestirin.
  • entrapmen  (08.03.13 11:05:23) 
daha evvel de yazdım.toplama pc her zaman en uygunu olmayabilir ama ihtiyaçların ve seni tatmin etmesi açısından en iyisidir.ben her yıl kendi pc mi topluyorum.parçaları seçiyorum ve bazı parçaları bildiğim bir bilgisayarcıdan bazılarınıysa netten alıyorum.sonra topluyorum.bakıyorum yarı yarıya geliyor benim konfigürasyonum.önemli olan ihtiyacın belirlenmesi.
windows kurma elbette kolay artık usb den bile kuruluyor zaten.azıcık google da aratmak lazım hiç bilmiyorsan.izmirde olsaydın beraber toplardık format mormat gösterirdim sana.ama biri çıkar da derse ki bulunduğun şehirden , ben yardımcı olurum diye ne ala.atla deve değil bu işler.bir de teknobiyotik diye bir sitede akilli-pc-sihirbazi var.
www.teknobiyotik.com
burayı da bir dene fiyatları karşılaştır.
sevgiler.
  • illegalstar  (08.03.13 11:23:12) 
peki bende monitör olduğu için sadece kasa satan yerler yok di mi? toplamam gerekiyor herhalde. bu yüzden toplamaya çalışıyorum masaüstünü komple satın almak yerine. klavye mouse zaten var.


  • Beilschmidt  (08.03.13 18:14:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.