[]

işten çıkarılma sonrası haklar...

işten çıkarıldım, merak ettiğim şunlar;

sigortam hemen iptal mi oluyor? yada ne zaman oluyor?

bu işsizlerin devlete para ödemesi falan gibi birşeyler vardı benimle alakası var mı?

garanti bankasından bireysel emekliliğim vardı, o ne olacak? hala ödemem gerekiyor mu, bana bi faydası var mı şu durumda?

işsizlik maaşı gibi birşey var mı?

farkettiğiniz gibi hiç anlamıyorum bu işlerden. sağdan soldan duyduğum şeyleri yazdım. kabaca açıklayacak birileri çıkarsa sevinirim.

 
işsizlik sigortasından yararlanmak için işletmede en az 6 ay sigortalı çalışmış olmak ve kendi kusurundan dolayı işten çıkartılmamış olman gerekir. bireysel emekliliğinin ödemesini dondurabilirsin. işe girince kaldığın yerden devam edersin ödemeye. bireyselde toplam 10 yıl ödeme yapman gerekiyor ve bunu ister 15 yılda ister 20 yılda tamamla. sigortanın iptal olup olmadığını sgk nın sitesinde hak sahibi olup olmadığını provizyon ekranından öğrenebilirsin.


  • karlmarx  (07.03.13 22:16:53) 
1. evet. hemen. şirket çıkışınızı hemen verir.
2. en az 600 gün sürekli çalışmış olmanız gerekiyor. bu varsa işkur'a online başvurun. emin değilseniz yine başvurun. hakkınız yok diye cevap geliyor :)
3. hayır. ama arayın bi süre ödemicem deyin. yoksa zırt pırt arıyorlar. kredi kartından otomatik ödeme varsa onu kaldır aman. yok yere borçlanma. sana şu an bir faydası yok. (kişisel görüşüm emekli olunca da olmayacak)
4. kibarca açıkladım :)
  • ben smyrna  (07.03.13 22:22:03) 
Sigortan isten ayrildigin gun sonlandirilir. İssizlik maasini hak edebilmen icin gerekli sartlar yandaki linkte acikca anlatilmis www.iskur.us bireysel emekliligini dondurman mantikli. @Karlmarx in dedigi gibi ise girince odemeye devam edersin.


  • mortingensitrayzee  (07.03.13 22:22:16) 
sigorta çıkışını yaptıktan sonra işsizken x ay boyunca sağlık haklarından yararlanmaya devam edersiniz.

bireysel emeklilik ödemesi size kalmış isterseniz işsiz olduğunuzu söyleyerek dondurabiliyorsunuz

işsizlik maaşının belli kriterleri var belli prim gün sayısı kadar sigortalı olmuş olmak gibi, bu şartları yerine getiriyorsanız işsizlik maaşı alırsınız.
  • Elena  (07.03.13 22:23:28) 
arkadaş biri de çıkıp geçmiş olsun dememiş adam işsiz kalmış
GEÇMİŞ OLSUN DOSTUM BU ZAMANDAN İŞSİZ KALMAK ZORDUR

  • allstar  (07.03.13 22:39:14) 
gss ni yaptır göte kaçmasın. bir yılan fazla çalıştıysan kıdem tazminatını vermek zorundalar. işsizlik maaşı alabilmen için istifa etmemiş göüzkmen lazım bazı çakal şirketler işten çıkardığı halde böyle gösteriyor. sana ibraname diye alacağımı aldım diye bir evrak imzalatmak isterlerse kabul etme paranı al öyle at. haklı isen 20 gün içinde işe iade davası açabilirsin. aklıma gelenler bunlar avukat falan değilim ha bu arada tiklemeyi unutma


  • mr fusion  (08.03.13 00:29:06) 
öncelikle bilgilendiren ve geçmiş olsun dileyen hepinize teşekkürler arkadaşlar.
durum şu;

iki yıldan fazla çalışıyordum şirkette ve tazminat ödüyorlar.

ilk olarak bankada ki emeklilik ödemesini donduruyorum.

ve yolladığınız linklere gözatıyorum.

sonra yeni iş arama enerjisi bulana kadar bir miktar dinleniyorum. yıllık izin bile yapmamıştım...
  • patir  (08.03.13 08:54:26) 
haklısın. geçmiş olsun. soruya odaklanınca kaçırdık o durumu.


  • ben smyrna  (08.03.13 18:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.