[]

akvaryum ve elektrik

Akvaryumun içindeki ışık,ısı gibi şeyleri düzenlemek için en azından 3-4 tane farklı fiş kullanıldığını biliyorum-ki bunlar neredeyse 24 saat takılı oluyor-. Bunlar elektriği ne kadar kullanıyor? Yani fazla yakıyorlar mı?




 
kaç senelik akvaryum hastası dayım sırf elektrik giderlerinden dolayı bu hobisine son verdi..
tanısan bilsen, "ohoo, o bıraktıysa tamamdır hacı ben kalkışmayayım hiç" dersin yani, emin ol..

ısıtıcısı, ışığı, iç-dış filtresi, oksijen aparatı derken baya bi bindiriyor yani..
  • thefalloftekin  (28.01.09 02:33:01) 
Ev arkadaşım aldı da, aldığı ilk ay elektrik faturası çok çok fazla geldi. Biz de akvaryumdan şüphelendik. Demek oymuş.


  • sesee  (28.01.09 11:35:58) 
ahahaa bir ev arkadaşlığı kavgasına yol açacağını öngörmemiştir cevaplayan..

o kadar da çok yakmayabilir. akvaryumun boyutlatı önemlidir. en fazla yakacak malzeme su ısıtıcısıdır. bununda üzerinde ne kadar elektirik kullandığı yazar. örneğin 100cm* 40cm 40cm ölçülerinde bir akvaryum söz konusu ise: kol dirseğinden parmak ucuna kadar mesafeye bak. ısıtıcı bu büyüklükte ise yaktığı elektirik 150 watt civarı falandır ve epey gelişmiş bir modeldir. sizdekinin bundan olma olasılığı düşük. daha küçüktür ve tahmini harcadığı enerji tasarruf ampülü olmayan 100 wattlık ampül kadardır. bu sürekli yanmaz. yeterli ısıya gelince otomatik olarak durur.

kavga çıkarmaya değmeyebilr.
  • can see  (28.01.09 11:52:07 ~ 11:53:37) 
2-3 yıldır akvaryumum var. 30 litre filan alıyor. ışık koymadım teleskobik besliyordum, ışık rahatsız ediyor onları. yazın bile ısıtıcısı açık (bazen kapatıyorum pişmesinler diye). şu ana kadar hiç faturalarda (elektrik/su) değişiklik hissetmedik. akvaryumun büyüklüğüne göre değilde, şelalesinin, havasının, ışığının verimliliği (elektriksel) düşükse faturaya yansıyabilir.


  • hia  (28.01.09 12:21:52) 
Kavgalık bir durum değil de, gerçekten fazla geldi fatura. Zaten gereksiz bulduğum bir olay akvaryum (kafa s*ken motoru da dahil), ama arkadaş seviyor işte. Yeni bir faturaya kadar beklemeyi düşünüyoruz zaten. Böylece kesinleşmiş olur.
@can see
Akvaryumun boyutu sanırım 50*20*30 gibi bir şey.
  • sesee  (28.01.09 13:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.