[]

Uzman Yardımcılığı Yabancı Dil Olayı

"2013 ve 2014 yıllarında alım yapılması düşünülen Uzman Yardımcısı kadrolarına başvurmak için 2012 KPSS de yabancı dil oturumuna katılmak ve P8 puanına sahip olmak gereklidir ya da yeni gelen sisteme göre 2012 KPSS?de yabancı dil oturumuna katılmayan arkadaşlar YDS?ye girmeli ve 2013 A-Grubu KPSS ye de katılmalıdır. Bu iki sınavın ortalamaları alınarak bir puan türü oluşturulacaktır. Bu puanla da 2013-2014 yıllarında ki Uzman ve Müfettiş Yardımcılığı kadrolarına başvurulacaktır."

diye bir yazı buldum. Bu doğru mudur? Aslında sormak istediğim örneğin bu sene mayıs veya haziran aylarında uzman yardımcısı atamaları olursa burada kpssp8 puan türünü kullanabilecek miyiz?


 
Hangi bolum, hangi uzmanlik? P8 kismi haric dogru gibi cunku elli tane farkli puan turunu isteyen farkli uzmanliklar var. Bu puanlara 2012 kpss'de sahip degilseniz mecbur 2013'e gireceksiniz. Onda da ingilizce dahil edilen puanlarin hesaplanabilmesi icin (puanlarin coguna dahil ediliyor) yds'ye girmelisiniz.


  • superapple  (07.03.13 19:01:44) 
p8 puanına sahip olmakla kastedilen 2012 kpss'de ingilizce testini çözmüş olmak. yani 2012 kpss'de ingilizce testini çözmediysen p8 puanın hesaplanmaz. yoksa uzmanlıklar p8 ile alır diye bişey yok.

olay şu: eğer ingilizce puanın yoksa belli puan türlerin hesaplanmaz. en az bir tane işaretlemen gerek.

2012'ye kadar bu amaçla kpss testinde ingilizce bölümü vardı. hiç bilmeyen bir tane işaretler geçerdi.

şimdi bu kalktı. ösym diyor ki ben ingilizce sınavını yds olarak ayırdım, ona gireceksin, orada aldığın puanla kpss'de aldığın puanlar birleşecek. eğer yds'ye girmezsen ingilizce ağırlıklı puanların hesaplanmayacak.

bunun dışında çoğu uzmanlık artık ingilizce falan istemiyor. rahat ol derim. ama mutlaka yds'ye gir. kaç aldığınının önemi yok sadece gir. tepe kadroları hedefliyorsan 100 üzerinden 70 almaya bak. ama dediğim gibi artık çoğu yer istemiyor.
  • bihaber  (07.03.13 20:09:59 ~ 20:11:15) 
pekala artık yabancı dil şartının uzman yardımcısı olduktan sonraki 3 sene içerisinde yds den en az 70 almak olarak değiştiği duyumunu aldım çoğu bakanlık mevzuatında. bu doğru mu


  • gudumlu anne terligi  (07.03.13 21:22:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.