[]

kedilerle ilgili bir kaç soru

balkonumuzda mamayla besledgımız ancak gunun cogunu sıte bahcesınde kosusturarak gecıren 2 erkek 1 dısı 2 de yenı bahceye cıkmaya baslayan dısı yavru kedıler var bırde hepsını doguran anaları.

Sorun su bu kedılerı kuru mamalarla beslıyoruz fakat sueeklı kusra gıbı krız gecırır hale gelıyorlar 3 buyuk kedı 1 yasına yenı geldıler ama hepsınde oksurur gıbı vucut kontrollerını yıtırme durumları var kusmuyorlar ama kusacak gıbı oluyorlar. Sonra gecıyor. Ara sıra duRgunlasıyorlar eve alıp 2 gece yanımızda uyuduklarında tekrar kosup oynamaya baslıyorlar bu surec gecene kadar yemek yemeyı bırakıyorlar.

Ve son durum su bu erkek kedılerden bırı artık balkon panjuruna bıle atlıyamıyor gucu kesıldı sankı kedının kızıssma donemınde dıye dalga gecıyorfuk ısını goremedı ne halde dıye, o aralar panjura zar zor da olsa atlardı ben sımdı memlekette degılım 1 hafta 10 gundur atlıyamıyormus anneme basını uzatıp kendısını ıcerı aldırıyormus. Ve hala kızıstıgından berı mıyavlamaya devam edıyor kedı. Fızıkı olarak gorunumu ıyıydı tuylerı parlak saglıgı ıyı gorunuyor ama karnı sısmıs gıbıymıs ve kalcalarıyla onun hemen on kısımında bel kısmı cok zayıflamıs annem dıyor kedı kambur gıbı yuruyor kavga edecegı zaman kı gıbı...

Kendısını sevdırıp annemın yanında uyuyormus evın ıcınde kosturup duruyormus buguun veterınere gıdıp soracaktı fakan ne oldu haberım yok aksam arayıp ogrenebılecegım.

Kedılere ıyılık yapalım besleyelım dedık ama hepsı ev kedısı gıbı oldu hayvanlar bızım yuzumuzden rezıl oldular annem olecekler dıye cok korkuyor bu anlattıklarım sıze bır hastalık belırtısı olarak gorunuyor mu:/

 
kedileri sizin beslemenizle bir ilgisi yok bu olayın.
o yüzden vicdan azabı çekmeyin, tam tersine iyiki bakmışsınız da sahipsiz kalmamışlar.

bu anlattığınız maalesef hastalık gibi görünüyor, ama bu hafif bir enfeksiyondan kabızlığa ya da daha kötülerine kadar birçok şey olabilir.

veteriner muhtemelen görmek isteyecektir.

eğer virütik bir şeyse hepsine bulaşmış olma ihtimali var.
bence eğer maddi gücünüz yeterliyse o kötü durumda olan erkeği alıp veterinere gösterin.

ya da bir fikir almak için (0212) 324 67 32'yi (veteriner) arayıp olayı detaylıca anlatın.
görmeden yapılabilecek en makul yorumları yapıp, yönlendirirler.
  • blatta hiberna  (07.03.13 18:35:08) 
kendımı kotu hıssetmemın sebebı bornova beledıyesı ucretsız ası kısırlastırma vs yapıyor bır araba bulup kedılerın saglıgına destek olamamak getırın dedıler ama arac bulamamıstım sonucta okul ıcın baska bır sehıre dondum. Gıttıgım vet genclık hastalıgına benzıyor anlattıkların demıstı oksurme krızlerı vs. Icın ama bu erkek kedının durumu yenı cıktı verdıgınız numarayıda arayıp sorayım ıns yardım ederler.


  • hayvan gibi yazar  (07.03.13 18:48:48) 
bana da gençlik hastalığı gibi geldi, ama emin olamadım.

bir sorun, belki yapılabilecek ya da diğerlerini korumak için yapılması gereken bir şey vardır.
  • blatta hiberna  (07.03.13 18:50:49) 
annem dün veterinere gitmiş veteriner panjura atlayamayan kedimizin hala kızışmış halde olduğunu ve işini göremediği için bu hale geldiğini bir sorun olmadığını söylemiş. kedilerin kusar gibi olma durumu içinse eğer gençlik hastalığı olsa 2 ay içinde ölürlerdi başka bir şeydir getirin isterseniz bakalım demiş. Biraz rahatladım tabi ama insan yinede emin olamıyor.


  • hayvan gibi yazar  (08.03.13 18:51:58) 
biraz yüzeysel bir cevap olmuş veterinerinki sanki.
verdiğim numarayı da bir arayın bakalım onlar ne diyecek?
çünkü böyle durumlarda ne kadar çok kişiden fikir alırsanız, o kadar iyi.

panjura atlayamıyor kızgınlıktan, ama eve alınca hayvanın kızgınlığı geçiyo mu yani?
bu kadar kedi gördüm, besledim; kızgınlığı olduğu için atlayamayıp kusar gibi yapan kedi görmedim.
  • blatta hiberna  (08.03.13 18:54:29) 
kedilerdeki sorunlarım tümü geçti. sadece kedimizin biri sokaktaki babasıyla kavga ediyor sürekli. o yüzden yaralanmış halde. tedavisi yapılıyor. kamburluk balkona atlıyamam bağırma gibi sorunlar geçti kusma sorunuda yok artık ama kedilerin 2 si hamile bakalım ne halt edeceğiz doğurduklarında.


  • hayvan gibi yazar  (27.03.13 20:19:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.