[]

Mühendisleri Yardima Cagiriyorum!

Ülkemizin en basarili insanlari, piril piril insanlari mühendislerden bir istirhamim olacak. Bir proje münasebetiyle plasticizer free PVB film icin yeni bir application bulmamiz lazim. en.wikipedia.org
bu madde en cok arabalarin camlarinda 2 cam arasina hot press yaparak laminate ediliyor ve darbe alinca bütün camin parcalanmasini engelliyor. en kral özelligi metal, seramik, cam, karbon fiber falan icin süper adhesive olmasi bi de nontoxic bu simdi plasticizer free oldugu icin. (Film icin olmasi lazim aplikasyonun resin icin degil!)

Benim buldugum 2 application söyle:
1) bu demir testereleri falan var ya dairesel olup hizlica dönen saw blade, onlar kirildigi zaman ucmasinlar diye bir layer uygulanabilir diye düsündüm. Ama testere calisirken oldukca fazla sicaklik olusuyor tabi ve bu madde 160 dereceden sonra glass transition point olup jellesiyor.

2) Karbon fiber yaris teknelerinde katmanlari birlestirmek icin kullanilabilir didim. Ama epoxy'den hangi yönden daha avantajli olur bilemedim.


FIKIR VERIN LÜTFEN, COK SIKINTILIYIM. Bu mecrada cok kötü olmayan bir fikir gelirse cok sasirip cok mutlu olacagim. Tesekkürler :*

 
nerde oturuon? Lüleburgaza gitme şansın varsa ara trakya cam'ı anlat derdini gelip fikir almak istiyorum de yardımcı olurlar. en azndan bana oldulardı..


  • accorbite  (07.03.13 22:59:47) 
karbon fiber konusunda bence başarılı olma ihtimali yok. çok çeşitli kompozitler var. Otoklav gibi ekstrem sistemler var. arada bir film tabakasının kumaşları bir arada tutabilmesi zor görünüyor.


  • heleberibak  (08.03.13 02:23:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.