[]

matematik kitabı tavsiye edin...

yüksek fonksiyonlar ve grafikleri, diferansiyel hesap, türev - integral, bir eğrinin yay uzunluğunun, altındaki alanın, dönel cisimlerin hacimlerinin hesabı, seriler ve benzeri konuları üniversite düzeyinde anlatan, ama gerizekalıların bile anlayacağı şekilde anlatan bir matematik kitabı tavsiye etmenizi istiyorum.




 
Matematiği hele üniversite matematiğini gerizekalıların pek anlayabileceğinin sanmamakla beraber Yüksek Matematik 1 ve 2 adlı soyadı karadeniz idi sanırım yazarın kitaplarını tavsiye edebilirim.Ben onlardan çalıştım ve A- ve A ile geçtim diye hatırlıyorum. Türkçe ise böyle tabi. İngilizce ise muadili Calculus olması lazım bir bakınınız. imho : Üniversite eğitiminin esas amacının da bilgiye bir şekilde kendi kendinize ulaşmak/ulaşabilmek becerisini kazandırmak olduğunu hatırlatır üniversite kütüphanenize başvurmanızı ısrarla öneririm.


  • ozdek  (17.04.07 10:54:28) 
ahmet a karadeniz in dediğiniz kitabı her ne kadar eşsiz olsa da, bence türev integral bilgisi gerektiriyordur. temelsiz anlayamazsınız. diferansiyel hesapla kastettiğiniz diferansiyel denklemlerse, bahsettiğiniz içeriğe sahip bir kitap yoktur. onların hepsini anlamanız için , lineer denklemler,calculus-ya da analiz- ve diferansiyel denklemler için ayrı ayrı 3 tane kitap hatmetmeniz gerekir. ayrıca, hiç bir ders tek bir kaynaktan öğrenilmez, illa ki ek kaynaklara ya da hocaya ihtiyaç vardır.


  • comptrol  (17.04.07 11:00:16) 
schaum's outline series uygundur.


  • marido  (17.04.07 11:34:47) 
@comptrol
katılıyorum. Diferansiyeli görmemişim hatta o zaten ayrı bir uzmanlık alanı olduğundan (bkz. diferansiyel denklemler) keskin bir zeka, iyi bir hoca ve öngörüye ihtiyaç duyar. zaten bu düzeyde matematik öğrenecek adamın gerizekalı olması ihtimali ya da temelinin olmamasını düşünemiyorum. Ben bile fen bölümü mezunu olarak yüksek ve aşmış matematikte zorlanıyordum hala da çözemediğim denklemler vardır yani. Ama yüksek mat 1 ve 2 kapsamına giren ve zorunlu olan dersleri geçmemek için de bir nedenim yoktu. İyi çalışan ve çok soru çözen herkesin de geçmemesi için bir neden göremiyorum (hoca etkisi ihmal edilmiştir bir ülkü örnek hoca vardır mesela ytü de aman diyim)

  • ozdek  (17.04.07 11:50:38) 
(bkz: thomas' calculus) kitabı yeterince iyi. Türkçe arıyorum diyorsan, "Genel Matematik" adında güzel bir kitap var. Kümelerden fonksiyonlara, türev-integralden serilere kadar anlatılıyor.


  • fredi  (17.04.07 11:58:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.