[]

samsung galaxy s3 şarj

dün bir s3 aldım. ama eski bir bb kullanıcısı olarak androidle pek haşır neşir değilim. arkada yahoo mail, whats app gibi programlar açık oluyor. telefonu aldıktan sonra sürekli şarjda olmadı bir süre kullandım ardından 6 saate yakın şarjda durdu. bu telefonun şarj süresi tam olarak nedir. bütün gün gidiyor diyenler var fakat şimdiden bir iki kere whatsappı açmama rağmen %2-3 şarj gitti. acaba ilk şarjı doğru yapamadığımdan mı.




 
ilk şarj ile alakası olduğunu zannetmiyorum ben. arkadaşım kullanıyor bunu. bir gün olsun şarjı 24 saat gitmedi , o ayrı. günün aydınlık vaktini zor dolduruyor telefon. kullanmadığı zaman internetiini kapatırsa belki... onun haricinde son zamanlarda şarjının bitmesini başka bir sebebe bağladı. hattını taşıdı, kısmen diğerlerine göre daha az çeken bir hat. telefonu sürekli bağlantı arama çabasında olduğundan, daha çabuk şarjı bitiyor.


  • kırmızıkaşekaban  (07.03.13 10:11:03) 
tamamen kullanıma bağlı.

wireless olmayan yerde wireless açık gezerseniz sürekli etrafı tarafığı için şarjını çok harcar. wireless olan yerde wireless açık ve bağlı ise ciddi bir miktar harcamaz. mobil veri wireless'tan çok harcar ve kullanmasanız bile şarjdan götürür. o yüzden ortamda bağlanacak wireless yoksa, mobil veriden bağlanıyor olsanız bile wireless'ı kapatın, arayıp durmasın. internet kullanmıyorsanız da mobil veriyi de kapatın. ekran parlaklığını en sona kadar açmayın yarıda dursun, yeteri kadar aydınlık bence. yeter diyorsanız daha da kısın. gps, bluetooth falan zaten klullanmıyorsanız kapalı dursun. bir de güç tasarruf modunda kullanırsanız epey faydası olur.

pazartesi günü öğleden sonra şarjdan çıkardım, daha şimdi %5'in altına düştüğü için gulik gulik yaptı. tabii bu üç günde telefondan internete pek girmedim. ama whatsapp sürekli kullandım, telefonla konuştum, oyun oynadım, 1-2 tane fotoğraf çektim, kulaklıkla da değil, hoparlöründen müzik dinledim. hatta tvyo'dan 5 dakika kadar televizyon bile izledim mobil veri ile.

i.imgur.com
i.imgur.com

pil de birkaç doldur boşalttan sonra kendine geliyor.
  • kibritsuyu  (07.03.13 10:30:33 ~ 10:33:19) 
ilk seferde sarj etme durumu cok eskilerde kaldi. guncel pillerde boyle bir ihtiyac yok.


sarjin butun gun gitmesi icin ekran isigin neredeyse kapali olmali. senkronizasyon menusunden cok kullanamdigin programlarin senkronizasyonunu manuel yapabilirsin. maillerin cok acil degilse mailin aninda geldigi "push" sistemini kapatip manuele ya da daha uzun araliklarda kontrol etmesi secenegine getirebilirsin. bunun disinda telefonun cekmiyorsa eger sarjin cok daha cabuk bitiyor.
  • kratos  (07.03.13 10:39:17) 
turkcell kullanıyorum, ekran parlaklığım yarımda, ofiste wireless, sokakta mobil veri açık, akşam eve gidince kullanmayacaksam ikisi de kapalı. iki ayrı mail (gmail ve iş maili) sürekli senkronize, onun dışındaki tüm senkronizasyonlar kapalı. bluetooth ve gps kapalı. güç tasarruf modu açık. onun dışındaki kullanımım normal kullanım. telefon, whatsapp, sokakta müzik dinleme, otobüste falan oyun oynayıp feysbuka, sözlüğe girme.

sabah şarjdan çektiğim telefon, ertesi gün akşama anca bitiyor. en az iki gündüz bir gece dayanıyor. gün içinde kullanımım az ise bu süre daha da uzuyor.
  • kibritsuyu  (07.03.13 11:23:00 ~ 11:23:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.