[]

Bateri

bateri kursa gidilmeden öğrenilmemesi gereken birşey midir? (benim oyum kursa gidilmekten yana) yani gitarla karşılaştırıldığında çok kolaymış gibi anlatılıyor fakat öyle düşünmüyorum. ayrıca bir metal müzik solosunu çok iyi bir şekilde gitarla çalabilmek mi yoksa bateri ritimlerini çok iyi bir şekilde bateriyle çalabilmek mi daha zevklidir? klişe bir laf vardır. "gitarı istediğin yere götürürsün havan olur, bateriyi taşıyamazsın" diye. bildiğimiz üzere gitar çalan herkes baya "cool". ama lars ulrich de çok cool bence. bateri üzerinden sıradan insanlar ne kadar "cool" olabilir?




 
öncelikle kendisine davul diyoruz. sonralıkla ders almadan düzgün davul çalmayı öğrenmek çok zor. ha öğrenen yok mu? var. self-taught davulcular var. ama genç yaştan kasmış adamlar. yaşını başını aldıysan(16-17'den büyüksen yani) ders almadan davul çalmayı öğrenemezsin.

iki enstrumanı da birbiriyle kıyaslayıp sağlıklı bir sonuca varamazsın. cool'luk konusunda söylediğin şeylere değinmiyorum bile. cool olmak için ensturman çalacaksan zaten 1 aydan fazla çalmazsın sıkılırsın.
  • matchgrip  (06.03.13 23:34:04) 
1- Bence de kursa gitmek lazım, ben kendim öğrenmeye çalıştım ama bageti tutman bile yanlış yerleşebiliyor, ileriki aşamalarda sıkıntı yaratıyormuş.
2- Bateride ÇALAMAMAK bile inanılmaz zevkli bence. Gitar da zevkli ama bateri çok hoşuma gidiyo.
3- Karı düşürmek için, cool olmak için kasma. Cool olacağın varsa olursun.
  • roket adam  (06.03.13 23:35:25) 
bateriye merakın varsa ders al keslinlikle. elektronik set almayacaksan evde çalışılmaz zaten. bateri gitar, elma armut. gitarla yol almak daha zor. davulda daha 3.dersinde anaa oluyo lan dersin.

cool olmak için enstrumana güvenme.
  • geldiler  (07.03.13 00:08:53) 
bateri çalmak daha " cool" bence. ben de acayip meraklıyımdır, gitmek istiyorum fakat gidemedim. benim merak ettiğim. e öğrendik abi bateriyi onu nerede çalıcaz? nasıl sürdürücez? hemen bi gruba falan alınma durumu oluyor mu araştırılsa sorulsa?


  • orijinalinden guzel  (07.03.13 00:47:10) 
herkese teşekkürler :)


  • neil manke  (07.03.13 21:27:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.