[]

Hugo Chavez'in Ölümü

hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Nasıl bilirdiniz? Rusya'nın “Trajedi”, ABD'nin ise “Yeni sayfa açılıyor” yorumuyla bundan sonra ülkesinde neler yaşanabilir?

Son olarak Türkiye'den siyasi ilk yorum Hüseyin Çelik'ten geldi. Demokrasiden bahsedilen şu günlerde gene demokrasinin girdiği ülkelerin hali ortada. Sizce aşağıdaki yorum normal mi? Amerika'nın karşısında ülke lideri olmak suç mu? Kaldı ki kendi ülkesinde halkın adamı olarak anılan bir lidere aşağıdaki yorumu yapmak ne kadar akla mantığa uygun?

"Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez öldü. Ülkesini Küba modeline göre şekillendirmeye çalışıyordu. Geçen yıl Venezuella'yı ziyaret ettim. Bu petrol zengini ülkede insanların önemli bir bölümü sefalet içinde yaşıyor. Başkent Karakas'ta bile neredeyse şehrin yarısı çok ilkel evlerde yaşıyor. Bizdeki gecekondular bunların yanında saray kalıyor. Suudi Arabistan'dan sonra dünyadaki en bol petrole sahip olan Venezuella, tam bir zıtlıklar ülkesi. Zenginler çok zengin, fakirler tam sefil. İlginç lider Chavez, Amerika'ya değil kansere yenildi. Umarız,bu güzel ülke, Küba modelinden yakasını kurtararak demokrasiyle yola devam eder."

Umarım açık olmuştur. Neyse yorumlarınızı almak istedim...

 
delikanlı adamdı.


  • zazazaraeta  (06.03.13 21:21:20) 
güzel yorum yapmış.

venezuela işte ne beklersinki, az gelişmiş bir ülke. o tarz ülkelerin başına arada böyle karizmatik liderler gelip dünya gündemine oturtuyor zaman zaman.

şimdi yerine nispeten daha düşük profilli birisi gelir, komşusu ülkelere benzer bir ülke oluverir.
  • dafuq  (06.03.13 21:22:12) 
askerler cephanelik patlamasında ölünce valiyle genelkurmay başkanının hediye olayı vardı da "ne var canım, hediyeleşmek var bizde" demişti hani. alıntıladığın, en güzel kafayı yaşayanların biri. amsterdam'da, afganistan'da bu kafayı yaşayan yok. neyini ciddiye alıyorsun ki?


  • cagdas donem kuramcisi  (06.03.13 21:29:55) 
Son bm konuşmasında bush için; "Şeytan dün buradaydı" demişti. O şeytanın avukatlığını yapanlardan ve onların götünü yalayanlardan başka bi yorum beklenemezdi.
Ama sevinmesin amerikan uşakları, devrimciler ölünce devrimler bitmez. Işıklar içinde yatsın, güzel adamdı.
Eminim ki venezuela halkı devrime ve chavez'in mirasına sahip çıkacak.
  • veeeys  (06.03.13 21:57:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.