[]

Hangi dili seçmeliyim?

Üçüncü dil olarak İspanyolca mı , Arapça mı yoksa Portekizce mi öğrenmeliyim?
Bu üç dil için İstanbul da önerileriniz neresi olur?Avrupa yakasında ikamet ediyorum.



 
ispanyolca.


  • poekmon  (05.03.13 19:05:32) 
Arapça senin faydana olabilir diye düşünüyorum.


  • Gucci  (05.03.13 19:08:05) 
arapçayı baştan ele. portekizce ispanyolcaya göre daha az kullanılıyor. ispanyolca iyidir.


  • nickiyle oynayan yazar  (05.03.13 19:08:05) 
ispanyolca


  • insomni4c  (05.03.13 19:18:32) 
ispanyolca cervantesi tavsiye ederim çok iyi, ispanyol hocalar var ama biraz pahalı


  • kanguru mu  (05.03.13 19:27:51) 
Banko Arapça derim.. Neden mi, azcık araştır cevabını bulursun!!


  • tazemumya  (05.03.13 19:29:28) 
Arapça diğer tarafa hazırlık açısından iyi olur, inanıyorsan.


  • piotr  (05.03.13 20:39:08) 
Bende bu 3 üne ilgili birisi olarak(ancak a2+ seviyeesinde portekizcem var) cevaplıyim. tamamen senin ilgine bağlı. ama eğer ispanyolca öğrenirsen portekizceyi de anlar ve anlaşırsın portekizlilerle ama arapça ayrı bir kulvar. şöyle düşün arapça mı öğrenmek istiyorsun ispanyoca mı bu ikisi arasında karar ver.


  • shbz  (05.03.13 21:20:50) 
bence kesinlikle ispanyolca. bende şuanda italyanca ve ispanyolca arasında kararsızım. ama ispanyolca olacak gibi çünkü meslek hayatında en çok işine yarayacak olan o. dünyanın yarısıyla konuşabileceksin en başta. ve ispanyolca bilen bir insan portekizceyi rahatlıkla öğrenir. bende olursa portekizce(brezilya portekizcesi) olsun diyordum ama ispanyolca en mantıklısı gerisi kolay gelir.


  • cusoon  (15.03.13 21:00:24) 
ispanyolca. ispanya dışında konuşulan bir sürü yer var. iş imkanlarını, iş için yurtdışı seyahatlerini arttırır. "arapça yararına olur" diyen şakirtlere de aldırma.


  • neil manke  (15.03.13 21:08:39) 
bazı şom ağzını s***iklerim arapça yararına diyince şakirtliğimi falan bırakmamış. türkiye'nin şuan ki durumu gerektirdiği için öyle demiştim. yoksa ne islamla ne de arapçayla zerre işim olmaz. en doğrusunu sen bilirsin hangi dili istersen onu öğren.


  • Gucci  (16.03.13 10:28:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.