[]

Frozen Mojito

rüyamda mojito yapıyordum... hiç de yapmışlığım yok daha hayatımda :)
gülmeyin ama böyle naneleri havanda dövüyordum falan... her neyse rüyanın mealini sormayacağım merak etmeyin :)

sorum şu:
hani bu su içinde nanelerin yüzdüğü şeffaf mojitodan değil de frozen mojito idi yaptığım, hani püre kıvamında köpüklü, karlı oluyor ya... frozen deniyordu di mi ona? başka bir adı var mı?
bir de ben bu kıvamlı mojitoyu yapmak için özel bir şeye ihtiyaç duyar mıyım? karbuz gibi bir şey mi gerekir yoksa blenderla elde eder miyim? internetten tariflere bakıyorum sabahtan beri ama sanırım blenderla o kıvam elde ediliyor? tam anlayamadım.

akşama yapmam şart resmen aşeriyorum şu an ama kendim yapmam da şart böyle acayip bir şartlanmışlık hali var üzerimde... dalga geçmeyin lütfen :)

nane
bacardi
limon

bunlar var evde... yapabilirim bunlarla di mi? başka bir şeye gerek var mı? shaker ve blender da var.

nasıl yapacağım, bir sürü tarif okudum ama bir de siz anlatın?

 
evet kar buz lazım, onu da elde yapmak zor, uygun blender lazım. Normal blender haşat oluyor buzla.

edit: normak mojito için whoosie.tumblr.com
  • whoosie  (05.03.13 12:11:07 ~ 12:11:51) 
yapabilirsin ama buza da ihtiyacın var , blenderdan geçirip karıstıracaksın. bir de kahverengi şeker de olmalı ..

nanenin bi kısmını ez ama bi kısmı da yaprak halinde içinde bulunsun. limon özellikle sarı olgunlasmıs limon olmasın , daha yeşil mümkünse lim olanlardan olsun ..

yaparsan bana da 1 bardak verirsen duaların kabul olurmus ! mojito geleneğidir..
  • kennym  (05.03.13 12:25:59) 
@kennym
kahverengi şeker yok, beyaz şekerle yapacağım olmaz mı?
blenderdan hangi aşamada geçireceğim?
evet misket limonu deniyor di mi? ondan var evet..
  • neyleyim  (05.03.13 15:29:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.