[]

Football Manager 2013'te taktik yapamıyorum, nasıl yapılır ?

cm 03-04'ten beri şu seriyi oynarım. fm 10'dan beri falan da hep kendi yaptığım taktiklerle oynadım hazır indirmek yerine çünkü oyunun zevki o zaten. Başarılı da olurdum genelde. Eskişehirspor ile ilk sezon ikinci, 2. sezon şampiyon olmuştum 2012'de mesela kendi hazırladığım taktikte. Hee tutmadığı da olurdu ama bu seride çok olağandışı bir hal aldı bu taktiğin tutmaması meselesi. Pasları seri tutuyorum olmuyor, kısa tutuyorum olmuyor.Geniş alanda oynatmaya çalışıyorum olmuyor, dar alanda yine olmuyor. Ofsayt taktiği uygulasam olmuyor, uygulamasam olmuyor, yaratıcılığı kısıyorum takım şut çekmeden maç bitiriyor, artırıyorum stoperler orta sahadan şut çekiyor. Oyuna yeni başlasam ya da eski serilerde de kötü oynasam anlarım da ilk defa bu seride oldu böyle bir olay . Var mı tavsiyesi olan ?




 
ukalalık taslamadan birkaç tüyo vermek isterim. öncelikle taktik oyunculara göre kurulur. mesela burak yılmaz fırsatçı gölcüdür onu gidip de komple forvet göreviyle oynatırsanız verim alamazsınız. kuyt mesela tamamlayıcı forvettir. oyuncuları kendi mevkilerinde ve yeteneklerine uygun oynatmak gerekir. ayrıca bir kaç değişmez kural vardır. mesela stoperleriniz ağır oyuncularsa defansı geride kurmalısınız. bekleriniz çok dayanıklı ve hızlı değilse sürekli git geli kaldıramazlar oyun anlayışlarını dengeli yapmak daha avantajlı olur hücuma göre. ön liberonuz teknik veya pası iyi değilse onu sadece kesici kullanmalısınız. seri pas oyunu için tüm takımın stoper dahil pas, top kontrol, ve mental özelliklerinin güçlü olması gerekir (barcelona gibi)daha uzun topla ileride pivot forvetiniz varsa yanında tamamlayıcı ya da fırsatçı gölcüyle oynayabilirsiniz. eğer merak ettiğiniz bir şey varsa naçizane yardımcı olmaya çalışırım.


  • ingilizce hazırlık  (04.03.13 18:53:17) 
teşekkürler cevabın için. bu dediklerini neredeyse tamamen uyguluyorum ama benim genel olarak sorunum oyun dengesini kuramamak sanırım. anlayışı katı, oyunu kontra veya standart yapınca takım hiç çıkamıyor ileri, anlayışı katı'dan dengeliye alıp oyunu da kontrollüye bile alsam bu sefer de takım çok açılıyor, rakip akın akın geliyor. çok şey denedim ama bu dengeyi tutturamıyorum.


  • evandro roncatto  (04.03.13 19:38:26) 
bence oyun anlayışınız dengeli ve kontrollü olsun. oyuncu taktikleri devreye girecek burada. bekleri çok ileri çıkarmayın ve defans çizgisini biraz geride kurun. hangi takımla oynadığınızı söylerseniz daha direkt bir şeyler söyleyebiliriz.


  • ingilizce hazırlık  (04.03.13 21:13:08) 
eskişehirspor ile oynuyorum.


  • evandro roncatto  (04.03.13 21:46:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.