[]

yeni öğrenilen bilgiyi unutmamak ?

yeni bir kavram/bilgi/kelime öğrendiğimizde bunu unutmamak için ne yapmak gerek ?




 
Kafanda birşeyle bağdaştırman da işe yarar. Atıyorum newtonun yerçekimi mevzusu ile elma olayı gibi bişeyle bağla birbirine


  • apathetic  (04.03.13 16:08:45) 
tekrar. ya da en az bir iki kere cümle içinde kullan.


  • ground  (04.03.13 16:28:36) 
Ben genelde bu "ulan şimdi öğrendim ama ne yapsam da unutmasam" düşünce haline girmezsem unutmam, ama yok bu şüpheye düştüğüm an karışıyor bilgiler.


  • cengizkhan  (04.03.13 16:29:14) 
"kullanmak, bağlantı kurmak ve tekrar"a katılıyorum.
bir de ben not alırım pek çok şeyi, yazarak öğrenen bi insanım zaar.

  • pinkket  (04.03.13 16:41:32) 
benim de öyle muzdarip olduğum bir konu ki bu? yakın zamanda önemli bir sınava gireceğim ev öğrendiğim şeyleri hemen unutuyorum ben de.

kullanmak evet ama her bilgi her an kullanılamıyor, mümkün de değil zaten.

uyguladığım tekniklerden bazıları:
1- @apathetic'in dediği gibi başka bir şeyle bağdaştırmak

2- bu tür bilgiler için bir not defteri tutmak, sık aralıklarla tekrar etmek. ben şu anda büyükçe yazıp power point'e atıyorum (her slayt bir iki cümle olacak şekilde), sonra onları 2 sayfa tek sayfa olacak şekilde pdf'ye dönüştürüyorum. Ardından da ipad'de, üzerine notlar da alarak okuyorum. tablet bilgisayarlar hakkatten çok faydalı bu tür işler için.

3- başka birine anlatmak (örneğin: en uzun non stop uçuş B777-200 ER uçağı ile Hong Kong - Londra arasında yapılmış, 21 h 42 m sürmüş ve 21.600 km uçulmuş). bak şimdi sana anlatırken mesafeyi unutmuştum, ona baktım, şimdi bir müddet daha hatırlayacağım mesela :)
  • puc  (04.03.13 16:46:52) 
Yazmak.

Isyerinde kullaniyorsan Evernote denen programi kullanmani tavsiye ederim.
  • long live rock n roll  (04.03.13 16:49:05) 
yazmak ve tekrarlamak.


  • halitkin  (04.03.13 17:00:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.