[]

Hafızamda Bir Sorun mu Var ?

Lost'tan örnek vereyim ki ilgi çekici olsun...
insanlar 5. sezona güle oynaya,fikirler üreterek başladılar...

ben de izledim ama 5. sezona başladığımda farkettim ki başroldekiler hariç kimseyi hatırlamıyorum doğru düzgün. zaten olaylara da tam kafam basmadı...

zaten izlediğim bi filmi 2-3 ay sonra tekrar izlediğimde, yeniden izliyormuşa yakın bir halde izliyorum. telefon numarası da ezberleyemem pek... (4-5 tane biliyorum)

gün içinde çok fazla şeyle meşgul olmamın bunlarla bi ilgisi var mı ? aptal sayılmayacak düzeyde bir zekaya sahibim. anlatılanı kavrama ve fikir yürütme konusunda sıkıntım yok. ama bu hafıza ve izlediğimi unutma, ayrıntıları bilememe olayının açıklaması nedir? bi bilgilendirin lütfen , kurt düştü içime :)

 
boşver, onlar hayatı lost, heroes, prison vs. olmuş insanlar:) sen işine gücüne bak. telefon falan bunlarla gereksiz yere hafizani doldurmaya gerek yok. ama ekstra zihin faaliyetlerinde bulunmak faydalı; sağlam bir king ekibi kur ve hafızanı zorla veya sudoku vs. çöz çok faydalıymış.


  • surprise  (27.01.09 02:49:25) 
film, dizi falan ben de hatırlamıyorum pek. losttan örnek vereyim: 5. sezonu izlemek için 4. sezonu tekrar izlemem lazım çoğu şeyi unuttum.
sebebine gelince: dikkat etmemek, sawyerla kate yiyişirken ulan yarınki derste napcam ben yeaa diye düşünmek.

  • neverending nightmare  (27.01.09 02:50:39) 
sorunun bir kısmı "görsel hafiza" ile ilgili olsa gerek. kimisi gördüğü insanı uzun süre unutmayabiliyor. kimisi de, film içinde gördüğü yüzleri dahi birbirine karıştırabiliyor. (bkz: kendimden biliyorum ekolü)

bir de, "ezber yeteneği" diye birşey olsa gerek. bazısı sınavdan bi gece önce bütün notları hatmedebiliyor.

sizin durumunuz, beynin başka şeylere öncelik vermesi nedeniyle, bir tarafının hiç gelişmediğine işaret olabilir. ama korkulacak bir durum yok.
  • kabablanka  (27.01.09 05:46:12) 
benzer durum bende de var. okuduğum kitaplarda oluyor bende de. okurken vay canına diyorum, kesin unutmam ben bunu, okuduğum en güzel kitap falan, aradan yıllar geçiyo konuyu hatırlıyorum bi tek. 5 sene önce da vinci şifresini okumuştum çoğu şeyi hatırlamıyorum kitap hakkında, oysa okurken yaşıyordum resmen. evdekiler sürekli kırmızı et ye diyorlar hafıza için ama..


  • abtash  (27.01.09 07:10:48) 
belki, yaptığınız işe konsantre olmuyorsunuzdur, aynı anda birkaç şeyle uğraşıyorsunuzdur


  • guitarman  (27.01.09 07:52:32) 
bu biraz alistirmayla alakali. hafizani yalnizca lost icin veya herhangi bir dizi icin kullaniyorsan tabiki hatirlamazsin. saksiyi daha cok calistirmalisin. alistirma yap. yabanci dil ögren mesela. yada birseyler ezberle. beynini daha cok kullan...


  • sioxis  (27.01.09 12:03:09) 
ben o kadar unutkanım ki , duyuruyu okuyunca "bunu ben sordum da, sorduğumu mu unuttum" diye panik oldum bir an.
aynı durumdayım. gece eşimle tartışır uyurum , sabah küs olduğumu unutur uyanırım ,öyle şaşkoloz bir durumdayım.. kitaplar diziler filmler herşeyi birbirine sokarım. yeni eve taşınalı 11 ay oldu , telefon numaramı hala ezberleyemedim.
okuduğumu anlıyorum ama anladığımı hatırlayamıyorum diye , yedinci senemde , daha okuduğum hukuk fakültesinden mezun olamadım.

şu noktaya kadar yazdıklarım bir boka yaramadı biliyorum ama yalnız değilsin onu yazmış olayım dedim :)
bir de seni bilmem ama ben kırmızı et yemiyorum, bir arkadaş da belirtmiş , belki onunla alakası vardır.
  • hickiran karasinek ve uyuyan karinca  (27.01.09 14:46:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.