[]

projeksiyon soruları (ve özellikle çözünürlük)

öncelikle durumum: çok çözünürlük ve ayna gibi görüntü meraklısı bi insan olamadım hiçbir zaman. evde kendimce film izleyeceğim. televizyonu asma ve taşıma derdi beni geriyor, ev zaten yarı bodrum ve simsiyah perdelerim sağolsun en aydınlık günde bile içerisi kapkaranlık oluyor. ve projeksiyonlar hoşuma gidiyor, tatile falan götürebilirim diye düşünüyorum mesela. yaklaşık 1500-2000 ayırabilirim ki bana uygun projeksiyonlar da hemen hemen bu fiyatlarda. evde projeksiyonu yansıtacağım mesafe 2-3 metre falan.

1) yakın zamanda projeksiyon alan veya ilgilenen var ise direkt marka/model önerilerine açığım.

2) başına iş açılmış olanlar varsa dikkat etmem gereken noktaları söylesinler.

3) kıyaslarken nelere dikkat etmeliyim? (bununla ilgili epey google yaptım da bulamadım, detaylı bi açıklama olan link atsanız bile kafi.)

örnek: dlp alacaksan kontrast minimum şu olsun, giriş çıkışlarda mutlaka şunlar olsun, şu markanın servisi yok, lens mm şu olsun, dikey tarama şudur, frekans budur, kestone odur, kompozit giriş şu işe yarar, bik bik.

4) bazı yerlerde 1024x768 oldukça yeterli diyordu, onlara bakıyordum ancak görüntüye önem veren bi arkadaş "720p'den aşağı bakma, mümkünse 1080p al" diyor.
gerçekten çok farkeder mi?
iyi görüntü tabi ki daha güzel ama hem 1000 lira yerine 2000 lira verip, hem de yarısı kadar lamba ömrü olan aletler almak gereksiz geliyor. bi de download süresi vs de uzayacak. ben şu an kıçıkırık bilgisayar ekranından izlediğim filmlerden zaten zevk alıyorum.

duyuruda da biraz aradım ama böyle sorular bulamadım o yüzden de biraz uzun uzun yazdım kusura bakmayın.
üşenmeyip okuyana dahi teşekkürler, bi de üstüne yardım edene de gani gani teşekkürler.

 
güzel fiyatlar var.epson iyidir.
www.gold.com.tr

  • jamswety  (04.03.13 13:16:22) 
lg nin hs201 modelini yıllardır kullanıyorum. sanırım yeni modelleri de çıktı.

+küçük , yakın mesafede etkili.
+led. 3000saat değil 30000saat lamba ömrü. lambalar zaten epey pahalı. bence en büyük artısı lamba ömrü ve boyutu.

-zoom ayarlaması yok. çoğu modelde olan şey bunda yok. istediğiniz boyut için ona göre uzaklığı bulup koymanız lazım. ama 3 metrede çok büyük oluyor zaten görüntü..

internette epey videoları filan var. ne kadar kullanacaksın bilmiyorum ama ben her gece 2-3saat tv olarak da kullandığım için lamba saati önemliydi. senin için de önemliyse led olanlara bak.
  • sadun.net  (04.03.13 14:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.