[]

kanser hastası moral

kemoterapi goren ve aldigi ilaclarin da etkisiyle gucsuzlesen, agir sayilabilecek bir kanserle mucadele eden birisini nasil hayata tutunmaya ikna edebiliriz? evden sadece hastaneye gitmek icin cikabiliyor.. cani hicbir sey yapmak istemiyor, iyilesecegine de inanmiyor...surekli olum korkusuyla yasamaya basladi...




 
herkesin seveceği şeyler vardı onu sizin bilmeniz lazım. evdeyseniz ben olsam ps3de pes oynamak isterdim mesela :)
ölüm korkusu duyması saçma bence ölücekse , ölücek sıkıntı yapmaya gerek yok.

  • Caaannn  (03.03.13 22:16:56) 
sizin ona ihtiyacınız olduğunu vurgulayabilirsiniz. kendisini salmamasını, güçlü, dik durmasını bu yönden isteyebilirsiniz. ayrıca kemoterapinin ve yan etkilerinin geçici olduğunun altını çizmelisiniz.


  • bilmemkacincinick  (03.03.13 22:17:46) 
babam kanserdi kurtuldu.
o durumdaki adam pes falan oynamak istemez, biraz daha maneviyata yönelik şeyler isteyecektir.
torun sevgisi-çocuk sevgisi vs. ayakta tutar adamı, bunlar yoksa dayanacağı bir şey yoktur. bizimki o haldeyken bana derslerimi-kredi kartı borçlarımı soruyordu.. 5 kuruş borcum olmasa, okulum zamanında bitmiş, evlenip barklanmış, kendi düzenimi kurmuş olsam adamcağız amaçsız kalırdı. ben hayırsız evlat olduğum için beni adam etmeye çalıştı. ben ölürsem bu salak açlıktan ölür, allahım izin ver de şu çocuğu adam edip öyle öleyim diye dua ediyordu muhtemelen..
sizinkini de aynı şekilde hayata bağlayacak bişey lazım.. pesle, baklavayla, latteyle, diziyle olacak iş değil bu. insan gerçekten hiçbir şey istemiyor o haldeyken.
  • de jure  (03.03.13 22:29:27 ~ 22:30:17) 
@de jure: su anda cocuklariyla ilgili onu hayata tutabilecek boyle bir durum maalesef yok.. hicbir sey kar etmiyor da diyebiliriz...
basindan ornek gecmis baska arkadaslar da yazabilirse sevinirim..

  • honfleur  (03.03.13 22:41:57) 
öncelikle çok geçmiş olsun. amcamı çok yakın bir zamanda kanserden kaybettim. o da ölümü kabullenmiş bir insandı. öyle ki tedavilerine bile zorla götürüyorduk. sürekli yaşadıklarının normal olduğunu söylüyorduk. yaşadığı zorlukların hep kemoterapiden kaynaklandığını, kemoterapileri bittiğinde iyileşeceğini söyledik. son bir ayında artık rahat nefes alamıyordu ama buna rağmen vicks falan sürüp iyi geldiğine inandırıyorduk o da biraz olsun rahatlıyordu. bir de akrabalar geldiğinde çok seviniyordu. herkes en neşeli hikayelerini ona anlatıyordu falan. evde de yalnız kalmasın hiç. insan yalnız kaldıkça daha da karanlığa gömülüyor çünkü.


  • palpasyon  (03.03.13 23:26:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.