[]

kendi kendine dil öğrenmek

kendi kendine dil öğrenen var mıdır buralarda? tabi ki advanced seviyeden bahsetmiyorum ki onu da yapan varsa ellerinden öperim.
en azından bir dil kursuna orta seviyeden başlayacak kadar öğrenmiş olmak hedefim. ama şu an için vakit ve nakit sıkıntısı çekiyorum. en masrafsız ve en etkili yol nedir dil öğrenmek için? deneyimlerinizi paylaşır mısınız? ingilizce hariç her dil için olabilir. (not: benim hedefim şu an için fransızca öğrenmek)



 
üniversitedeysen seçmeli ders alabilirsin? abim kendi kendine evde çince çalışıyordu bir ara, sonra çince dersine misafir öğrenci olarak falan katıldığında sınıftakilere göre daha çok bildiğini söylüyordu, orta seviye olmamıştır belki ama çince gibi çok farklı bir dilde beginner oldu en azından.


  • loralynn  (03.03.13 21:59:41) 
istedim ama kampüsler ayrı olduğu için diğer derslerimle birlikte alamadım, çakışma vs. vardı. bir de genelde seçmeli dil derslerini halihazırda o dili bilenler alıyorlar yüksek not almak için. bir arkadaşımın başına geldi aynı şey, hocanın da mallığı tabi, dersten çekilmek zorunda kaldı resmen.
ben de işte, abin nasıl bir yöntem izledi, gramer kitaplarıyla mı çalıştı, program mı kullandı onları öğrenmek istiyorum. yani denenmiş etkili bir yöntem.

  • union of disjoint intervals  (03.03.13 22:09:04) 
@abi bi dizi buldum on numara , nasıl kitaplar okuyorsun mesela? neler dinliyorsun?


  • union of disjoint intervals  (03.03.13 22:14:24) 
rosetta stone ve pimsleur italian setlerini indirdim netten. englishtips ve benzeri sitelerden teach yourself beginners italian gibi kitaplar indirdim. İngilizce-italyanca çoğu. busuu. livemocha gibi sitelerden 2 arkadaş buldum. biri ispanyoldu ingilizcesi de çok iyiydi ben zorlandığımda ingilizce açıklıyodu. diğeri has italyandı. bol bol italyanca/ispanyolca radyo ve şarkılar dinledim. dilforumda takıldım. Bi de kurs veren kurumların materyallerini öğrendim. aynı kitapları temin etmeye çalıştım. Elementary seviyesi için 4 ay diyolardı mesela ben 6-7 ayı geride bıraktım.


  • kırmızıkalem  (03.03.13 23:15:33) 
İngilizce'yi 50 sınıf arasından en iyi 7. sınıfta başlayacak derecede öğrenmiştim lisedeyken, adam gibi ingilizce dersimiz de yoktu, almanca anadolu lisesiydi bizimki. O zaman internet de adsl değildi, çok daha zordu, ama aşırı derecede okuyordum, deli gibi okuyodum abi, öyle böyle değil. Teknolojiyle ilgiliyim, e türkçe kaynak çok az, ayda bi dergi çıkıyo onu da bi saatte bitiriyodum, sonra hep nete girip sitelerde o makaleleri açıp kaydedip neti kapatıyodum, tekrar tekrar okuyodum sıkıntıdan.


  • roket adam  (03.03.13 23:55:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.