[]

İtalya ile ilgili acil bir soru

Arkadaşlar merhabalar, işimle alakalı bir soru soracağım...

Şimdi İtalyadan bir firmadan bir fatura geldi elime. Bu fatura, normal bir yazıcıdan alınan bir çıktı. Merak ettiğim daha doğrusu sormak istediğim şu: İtalya'daki işletmelerin kestikleri faturalar, Türkiye'de kesilen faturalar gibi maliye tarafından yetkili bir matbaada basılan faturalar gibi değil mi? Yani faturanın "aslı" diye bir kavram yok mu? Yoksa bunlar bilgisayardaki bir yazılım üzerinden faturayı girip yazıcıdan çıktı mı alıyorlar?

Acil cevap lazım bana, Hayat memat meselesi...

 
üzerinde proforma invoice veya p/i mi yazıyor? öyleyse asıl fatura değildir.


  • galahad  (03.03.13 20:50:41) 
Yok proforma fatura veya fiyat teklifi değil. Merak ettiğim sadece, şekil olarak faturalar bizdeki gibi değil mi? Fotokopi gibi fatura, orda sistem öyle mi onu bilmiyorum.


  • dal  (03.03.13 20:58:30 ~ 20:59:23) 
fransa icin konusucam: bir restaurantta servisten memnun kalmamistim, adam bir de not kagidina toplam ucreti karalayip bana uzatinca, bana makbuz verin dedim, bu iste deyince, israr ettim.
sonunda ancak yazdiginin altini imzalatabildim.

Polise gittim, imza oldugu surece gecerli oldugunu soylemislerdi. bana gore onlar da allatn almis olabilirler, turistik durumdan dolayi.

uzerinde resmi no, imza felan olmali en kotu ihtimal.
  • gunes123  (03.03.13 21:04:48) 
ne kadar alakalı bilemem ama italyan kültür merkezinin kestiği faturalar da yazıcıdan çıktı şeklinde oluyor.


  • inthechaos  (03.03.13 21:45:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.