[]

yurt dışında film okulu/master yapmak... çok kararsızım be sözlük

nerden başlasam bilmiyorum o yüzden bodozlama dalayım. ben uzun yıllardır kıbrıstayım sinema tv okuyorum bu yıl okulum bitiyor. bu sektörde çalışmak istiyorum ve istanbulda bu sektörden tanıdığım çok az kişi var. çevre faktörünün bu sektörde çok önemli olduğunu düşünüyorum ve bu biraz cesaretimi kırıyor. istanbulda bu alanda neler yapabilirim neler olur bilmiyorum. Kamera, ses, kurgu, color grading ile teknik anlamda oldukça bilgi sahibiyim ve uzun zamandır kendimi geliştirmeye adadım diyebilirim, bu konuda kendime güveniyorum. ayrıyeten belli bir birikimim olduğuna inanıyorum çok okuyorum.
önümde şu an iki seçeneğim var önümüzdeki aylarda istanbula gidip bu sektörde bir şekilde tutunmaya çalışmak yahut yurtdışında bir film okulunda master yapmak. Yurtdışı hem dil açısından hemde ilerde akademi yapmak istersem benim önümde güzel seçenekler sunuyor ve belki imkanım olursa orada kalıp bu sektörde çalışmayı düşünüyorum. öte yandan kafamda vakit ve para kaybı yapıp dönme kaygısı var. bir an önce istanbulda bir şeyler kovalasam mı diye düşünüyorum. çok kararsızım be sözlük, geleceğim için çok kaygılanıyorum.
görüşlerinize ihtiyacım var.


 
istanbul'da yapmaya uğraşacağın çevreyi git yurt dışında yap, en azından değerin olur.


  • whoosie  (03.03.13 18:11:11) 
bence master'ı, hele ki yurtdışı master'ını kesinlikle para ve vakit kaybı olarak görme. eğer param-imkanım ve sağlığım varsa hiç düşünmeyip yurtdışına giderim. belki max. 2 yıl kaybedersin ama döndüğünde de çok çok daha kalifiye bir eleman olursun.


  • gates  (03.03.13 18:19:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.