[]

Baba-kız

Çalışan bir baba, üniversite öğrencisi olan kızına maddi olarak bakmak zorunda mıdır sizce?




 
"zorunlu" denemez ama babanın tıynetine ve kafa yapısına bağlı. maddi destek vermiyorsa destek değil köstek olmak istiyordur.


  • Elena  (03.03.13 17:28:48) 
eğitimini devam ettirmesini istiyorsa bakmalıdır.Hem oku hem de çalış teoride mümkünken pratikte mümkün olmuyor malesef.

hem oku hemde çalış yapınca okul kafadan 1 sene uzuyor zaten.Bakmaktan kasıt yemesi içmesi falansa bunu elbette karşılayacak ama gezme-tozma gibi lüksleri için bakmayablir bence
  • gorki  (03.03.13 17:29:32) 
Üniversite öğrencisi adı üstünde öğrencidir ve geçinecek kadar parayı da kendini yormadan kazanamaz. O da dersini engeller muhtemelen. Yani baba eğer BABA ise, evladı eline ekmek alana kadar bakmak zorundadır.


  • saatgeceninonikisi  (03.03.13 17:40:05) 
hukuken bakmak zorunda değildir. ahlaki olarak da bakmak zorundadır. ama kızının ayakları üstünde durmasını istiyorsa bu dengeyi iyi ayarlaması lazım. okuyabileceği, yeyip içebileceği asgari meblağ yeterlidir.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (03.03.13 17:42:27) 
tabii ki zorundadır.


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (03.03.13 17:50:18) 
hukuken olmasa da elbette bakmak zorundadır.
bakmayacaktınsa ne diye çocuk yaparsın diye sorarlar adama?

ha lüks ihtiyaçlarını karşılamasa da olur, o ayrı konu.
  • goldentitan  (03.03.13 18:05:32) 
yanlış bilgi vermeyeyim ama hukuken böyle bir zorunluluğu var.

aile bireylerinin böyle bir zorunluluğu mevcut. aynı şekilde kız da ailesine bakmak zorunda. mahkemeye gidip dava açabilir kız.
  • nodrap  (03.03.13 18:31:17) 
alman değilse evet.


  • zgrydn  (03.03.13 18:54:37) 
öğrenci olan çocuğuna da bakmayacaksa niye çocuk yapmış ki


  • hesabım silindi kırgınım modlar  (03.03.13 19:09:29) 
hukuken ebeveynin çocuğun eğitim masraflarını karşılama yükümlülüğü var, çocuğun reşit olup olmaması fark etmiyor. (hukuk öğrencisiyim, aile hukuku aldım en azından)

türk aile hukukunda amerikalı/avrupalılardan duyduğumuz "18 yaşını geçtin artık sana bakmak zorunda değilim" durumu geçerli değil. ebeveynler ve çocuklar arasında bakma yükümlülükleri var çeşitli durumlarda, hakimden de bu durumun tespit edilmesini ve gereken yardımın sağlanmasını isteyebilirsiniz.

hukuki durum bir yana, bence aile olmak her koşulda birbirine destek olmayı gerektirir. 18ine kadar bakarım sonra ne yaparsa yapsın diye düşünerek çocuk yetiştirmek saçma geliyor.
  • jaymz  (03.03.13 23:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.