[]

Büyüteçle ilgili soru - yakar mı?

Merhaba arkadaşlar. Okuyacağım ders notlarında yazılar oldukça küçük, okuyabilmem için büyüteç almam gerekiyor. Fakat şu büyüteçle kağıt yakma mevzularından dolayı aklıma takılıyor; lambanın altında çalışırsam büyütecin bir şeyleri tutuşturma ihtimali var mıdır? Lamba iki karış sağımda, 25wattlık ampül var içinde. Dikkat etmem gerekenler nelerdir?




 
puf diye bir anda ateş topu olmaz zaten.

önce kokar, koyulaşmaya başlar falan sonra duman falan fark edilir yani.
  • burfak  (03.03.13 16:42:21) 
bahsettiğiniz şekilde kağıdın tutuşmasının mümkünatı yok desem yeridir. rahatlıkla çalışabilirsiniz.


  • master of orion  (03.03.13 16:44:13) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. İyi akşamlar hepinize.


  • degilim  (03.03.13 17:27:34) 
istesen de yapamazsın o dediğini.


  • orpheus  (03.03.13 18:28:05) 
onu yapman için büyüteçin odağını kağıda getirmen lazım. masa lambasıyla olur mu bilmem de odaklamadıkça güneş altında bile okursun sıkıntı yok.


  • argent dawn  (03.03.13 18:48:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.