[]

gümrükden hediye geçermi ?

100 dolar üstü malzemelerde, özellikle elektronik aletlerde gümrüğe takılma riski çok yüksekmiş sanırım. hatta benim almayı düşündüğüm malzemede neredeyse kesin gibi birşey.

yaptığım araştırmalarda ikinci el ya da hediye olarak kargo ile gönderilenler gümrüğe takılmadan geçiyormuş sanırım. bu doğrumudur, yoksa bill gates'in servetini dağıtması gibi birşeymidir ?

eğer doğru ise bunun üst sınırı falan varmıdır? ben 600 dolarlık samsung nc10 netbook getirmeyi düşünüyorum amerikadan. olurmu, olmazmı.

ya da başka bir öneriniz varmı bu durum için ?

 
valla benim kız arkadaşım bana sony alpha dslr a300 fotoğraf makinası getirdi amerikadan kimse de sen onu nereye götürüyorsun bakalım dememiş. hatta onun arkadaşı iki laptopla dönmüş yine aynı sonuç laptop falan gayet rahat geçiyor.


  • fundamental  (26.01.09 19:31:22 ~ 19:31:43) 
yaninda getirirsen hic bir sey olmaz. posta yoluyla getirtirsen gumruge takilir.


  • no christ requiress  (26.01.09 19:44:49) 
sorduğum yanında getirmek değil zaten, kargo ile göndermek. soruyu eksik yazmışım :)


  • arnatuile  (26.01.09 20:03:39) 
kargo işine girme bence ben geçenlerde bi araştırma yaptım amerikadan türkiyeye kargo 1700 dolara geliyor garantili falan. gümrük bedelini de ekstra alıyorlar. hoş benim getirtmek istediğim şey çok ekstremdi ama olsun gümrük bedeli kargo ücretinden ayrı onu biliyorum. yurtdışına çıkacak biri varsa ona söyle o gelirken getirsin bence tek çare o.


  • fundamental  (26.01.09 20:26:29) 
aaah ah, öyle birini bulsam zaten şimdiye çoktan halletmiştim ama =). bütün sorun o işte.

sözlükten falan amerikadan gelcek varsa getirebilirmi diye sorsak nasıl olabilir acaba. hayrına değil tabi, imkanım nisbetinde ödeme yaparım biraz.
  • arnatuile  (26.01.09 20:41:50) 
valla ben yazn gitcem eylüle kadar beklersen gelirken getiririm :)


  • fundamental  (26.01.09 20:42:39) 
kargo dahil 100 euronun üstü takılır. davutpaşada posta gümrüğü var. orada vergileri ödeyip bizzat almak gerekir.


  • trocero  (26.01.09 20:46:12) 
ağustosta ben kendim gideceğim amerikaya :)


  • arnatuile  (26.01.09 20:47:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.