[]

Kuranda evrimle ilgili bilgi

var mı?müslümanım ve körü körüne hiçbir şeyi reddetmek mantıklı gelmiyor.kuranda geçiyor mu evrim?evrim deyince gerçi teori geniş ama malum insan ile ilgili olan kısmı soruyorum size




 
kutup insanlarına ait bir bilgi de geçmiyor mesela. ya da taiga ormanlarıyla ilgili. bu onların varolmadığı anlamına gelmiyor.

senin için bir dayanak olacaksa insan vücudu maymundan gelmiş olabilir ve tam da homo sapiens olduğunda tanrı ona ruhunu vermiştir, böylelikle adem ve havva olmuş olabilir.

not: agnostiğim.
  • thracian  (02.03.13 21:42:17) 
Yok.

Ama zorlarsan çıkarırsın, onu söyleyeyim sana. Bu kurandan bilimsel gerçek çıkarma işinin ustaları da türedi nasılsa artık. Ömer çelakıl denilen .....un vidyolarını izleyebilirsin.

Hem ünlü olmak için de iyi bir yol. Çık bir programa, şu gün kıyamet kopacak de, kopmasın. 6-7 yıl sonra tekrar çık kuran mühendisi ol. Müthiş vallahi.
  • cengizkhan  (02.03.13 21:42:21 ~ 21:43:38) 
amusan bu geyiklerin sonu yok amusan. canının istediğine inan amusan. şimdi birisi çıkıp var dese şu ayette şöyle diyor dese. ötekisi dese ki hayır o ayette anlatılan senin sandığın gibi evrim mevrim değil çok başka bir hikaye dese. hangisine inanacaksın? bir üçüncü kişinin çıkıp hayır aslında o ayette portakal suyundan bahsediliyor açıklaması da belki sana çok mantıklı gelecek. hangi birine inanacaksın amusan? maksadın nedir? insanları birbirine kırdırmak, toplumu dinden çıkarmak mı? din kişisel bir şeydir.


  • afiyet  (02.03.13 21:43:17) 
sorun şu.evrim teorisiydi en son duyduğumda adı.sonuçta kanun değil yani kesin değil.
"din kişisel bir şeydir" denmiş.ben de katılıyorum.sadece çevremdeki ateist kişilerle olup da bu konu açıldığında düşündüğüm oldu.dinin söylediği şeye inanıyorum.soru zaten bu.din bununla ilgili birşey diyor mu?
konunun altında millet kavga etsin diye açmadım konuyu.olur ya kuranın çevrilmesinde bir anlam farkı vardır.bu yüzden din adamları bile mutabakata varamıyordur.soru bu yüzdendi
  • amusan  (02.03.13 21:52:38) 
Kuranda her şeyin yazmasını bekleme zaten anayasa gibi düşün sen ona uygun kurallar koyarsın sadece


  • cekilmis gayfe  (02.03.13 21:56:14) 
Al işte bak, yanlış o. Teori kanunun bir önceki hali değil. Bu okullarda bize bunu bilerek yanlış öğreten adi insanlar yüzünden böyle biliniyor. Biyoloji öğretmenliği okuyup insanın bir hayvan olduğunu kabul etmeyen insan sayısı ne kadar biliyor musun?

Teoriyle kanun ayrı kurvarlardalar. Mesela üniversitelerde Atom Teorisi öğretilir, yer çekimi teorisi diye bir şey var... Yer Çekimi Teorisi yer çekimi olayını şimdiye kadar bulunmuş formüller (kanunlar), çürülmüş veya çürütülememiş hipotezler, bütün kanıtlar ve gözlemlerle açıklar. Yer çekimi kanunu ise olayın matematiğini açıklar. Yanlış biliniyor bu işte. İnsanlar böyle bilmek istiyor belki de.

Evrim kesin değil diye bir şey yok işte, yok. Evrim bitmiş, bitmiş.
  • cengizkhan  (02.03.13 21:56:14 ~ 21:56:58) 
evrim teorisi altı üstü bir teoridir, tüm yaratılış öyküleri de altı üstü mit. hangisi işine yarıyorsa onu kullan. (tanrı konusunda ignostikim ve bundan bağımsız olarak primat olduğumu kabul ediyorum)


  • kargn  (02.03.13 22:21:30) 
yıllardır söylüyorum yine söyleyeceğim:evrim bir olgudur çoğu kişinin zoruna gitse de bir gerçektir.evrim teorisi ise evrimin nasıl oluştuğuna ilişkin bir teoridir.evrim teorisinde adamlar "evrim var mı yok mu" diye tartışmazlar.evrim nasıl oluştu diye araştırma yaparlar.


  • mesa  (02.03.13 22:33:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.