[]

İş-Hayat Tavsiyesi

Merhaba Galya'nın görmüş geçirmiş savaşçıları;
Çok sevdiğim bir arkadaşım hayatını yönlendirme konusunda çok kararsız.
Seçim yapmakta, ne yapacağını bulmakta çok zorlanıyor.
Sohbet ederken "Bak ekşi duyuru var, insanları çok yardımsever, olgun.. Oraya yazalım, tarafsız fikirleri okursun" dedim.. "Olur" dedi..
Kafasındaki soruna gelirsek:
Dünyanın en büyük hızlı tüketim malları üreten firmalarından birinde MT olarak 9 aydır çalışıyor. Mezun olduğu bölüm ile, yaptığı işin alakası yok. Aldığı maaş 3600 lira. Ama işin yoğunluğu, haftaiçi sürekli mesai, haftasonları kucakta laptop sokağa çıkmadan iş yapmak ve aşırı stres kendisini çok bunaltıyor.
Son haftalarda, "Keşke öğretmen olsam" diye hayıflanıyor. Özel ders veriyor ve bunu yapmayı çok seviyor. Formasyon alıp öğretmenliğe geçebilecek durumda..

Önünde bir evlenme süreci var ve eşine yük olmaktan çok korkuyor. Erkek tarafı onun bu işten ayrılmasını dert etmiyor ancak yinede bizimki kafaya çok takıyor malum.

Ona anlatmaya çalıştım, öğretmen olmak, bu işi bırakıp oraya kaymak neler getirir neler götürür diye, ancak başkalarından da artılarını eksilerini duyması lazım..

Yorumlarınız ne olur?

 
ne öğretmeni olacak? Direk yaşadığı şehre tayin olamayabilir tutupda şırnağa yada muşa atanabilir.(MEB için konuşuyorum)


  • basond  (02.03.13 18:39:20) 
9 ay çok erken fikir edinmek için, ama aynı zamanda geç kalmamak için de iyi bir süre, özel ders öğretmenliği olabilir, çalıştığı şirkette eğitim/training gibi bir kısım varsa oraya geçmek denenebilir. işle ilgili diyebileceğim ilerde iş stresinin azalmayacağı sadece artacağı olabilir. başarılar.


  • tresrichesheures  (02.03.13 19:12:38) 
Devlete girmek zaten mumkun degil. Dershanede calisacaksa zaten yogunluk acisindan bugunlerini cok arar hele ki buyuksehirde yasiyorsa. Mt programi zor ve yogundur tahmin ediyorum. Yillardir hedeflenen hayat bu muymus diye ben de cok sorguluyorum ama isin daha cok basinda. Hele bu kadar onemli bir karari verebilmek icin. Hele ki evlenme asamasinda paraya ihtiyaci olacaktir. Kendisine bi sure versin, koca bir omru dusununce bence 3 yil gayet makul. Evlenmis, duzenini kurmus olur. O noktada tekrar bu degisikligi goze alabiliyorsa zaten mutsuzdur, o zaman yapabilir ama simdi cok erken. Evet insan bi an once kurtulayim diye dusuyo, anlayabiliyorum ben de ama sonrasinda bu sansi kacirip basini duvarlara vurmak da var. Ogretmenligi her zaman deneyebilir ama bu sans tekrar ele gecmez.


  • sirkelimon  (03.03.13 00:06:00) 
Kusura bakmayın ancak bakabildik..
@basond: Özel okul düşünüyor..

@tescillimarka: O konuda ne olur bilemiyorum. Erkek tarafı ne der muamma..

@tresrichesheures : Aldığı eğitim bu tarz şirketin daha yüzeysel kısımları için fazla kaçıyor. İnsan kaynaklarını da düşündü bi ara, ama "o kadar okudu"k kısmında takılıyor.

@Johnricksen : Bu kısım çok doğru, stresi tavan yaptığında hasta olacak diye korkuyoruz açıkçası..

@sirkelimon : Konuya, işi bildiğinizdne dolayı en vakıf siz çıktınız sanırım. Bende kendisine bir süre evlendikten sonraya kadar baksın, beğenmiyorsa çıksın diye tavsiyede bulundum. Çünkü evliliğin ne gibi yükümlülükler getireceği belli değil. Neye ihtiyaç olacağını da kestiremez insan. "Kafayı duvarlara vurmak" kısmını kendisi de düşünüyor. Temelde beklemesi daha iyi olur diyorsunuz ama anladığım kadarıyla..
  • quaker  (03.03.13 11:06:28 ~ 11:38:28) 
Valla benim eşimde özelde öğretmenlik yaptı inanın şu anda çalıştığı saatin aynısını çalışacak orada da üstüne velilerin kahrını çekecek keşke bırakmasydım diyeceği noktaya geliceğini düşünüyorum,

Ama illa hevesli ise yapsın tabi. Ha maaşlarıda 3 kuruştur 3600 yanında. Stajer öğretmen olacak tüm yükleri çekecek falan filan.
  • basond  (03.03.13 12:06:56) 
@basond : Öğretmenlik mevzuu gerçekten uzaktan hoş gözüküyor aslında..
Ama düşününce, sınav hazırla, oku, ödevleri kontrol et falan derken özel okulda dediğiniz gibi olacaktır muhtemelen..
Maaşlar ne durumda oluyor yaklaşık olarak? Sonuçta daha işe gireli 9 ay olmuş biri ve 3600 lira net maaşı var. Her sene de artacak. Bunu kaç yıllık öğretmen olduktan sonra alabilir diye düşünmüyo değilim..
  • quaker  (03.03.13 12:55:06 ~ 12:55:48) 
özelde stajer öğretmen 1500-1600 alır ve aşırı çalıştırırlar. Sürekli etkinlik hazırlıyorlar her işi sana yıkıyorlar.


  • basond  (03.03.13 12:57:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.