[]

sadece türk'lere özgü yiyecekler?

avrupa, amerika'da olmayan neler var? çiğ köfte, midye, su böreği, tahin, pekmez vs..aklıma bunlar geliyor ama emin de değilim. sizin bildiğiniz neler var?

not : yemek değil de daha çok türkiyeden giderken götürülecek değişik yiyecek, baharat, tatlı vs..soruyorum


 
sucuk, kahve, kuru meyve. bu sucuk hadisesi kimi için çok önemli :D (yurtdışındaki türklerin istekleri olarak yazdım bunu yabancıya sucuk götürülmez elbette :D ona pastırma yakışır)


  • kediebesi  (02.03.13 10:58:57 ~ 11:11:55) 
Türk kahvesi, turkish delight adı altında çakma şekerlemeleri saymazsak kaymaklı afyon lokumu


  • grimer  (02.03.13 11:02:14) 
Mesir macunu ;)


  • Gucci  (02.03.13 11:03:48) 
beyaz peynir çoğu ülkede yok. beyaz peynir önemli. zeytin de öyle. akdeniz ülkeleri dışında kahvaltıda zeytin yiyen de yok.

ilk arkadaşın dediği gibi sucuk da yok. var ama değişik tatları var.

tatlı olarak şerbetli tatlıları listeye koyabilirsin çoğu ülkede yemezler şerbetli tatlı (bizim türklerin açtığı yerlerden bulabilirsen belki oradan temin edersin)

bu arada düz yoğurt yok kimi ülkelerde. meyveli yoğurt var hep.

kimi ülkelerde çarliston biber yok.

ama bu dediklerim çoğu avrupa ülkesinde veya amerika'da türklerin açtığı yerde var. yani adamlar "burada ne yok" diye düşünüp orada satıyorlar.

fakat eski sovyet ülkelerine, rusya'ya veya asya'ya gidersen işin çok zor :)
  • thracian  (02.03.13 11:08:44) 
tarhana yok sanırım.


  • kibritsuyu  (02.03.13 11:13:36) 
leblebi abi.değişik değişik versiyonları var.acılı, şekerli, ballı-susamlı gibi.


  • Skey295  (02.03.13 11:17:54) 
pişmaniyeyi iplik sanmıştı bi yabancı arkadaş, birde çekirdek bilmeyen vardı benim tanıdıklarımdan.


  • wishmaythşngs  (02.03.13 11:19:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.