[]

lcd monitörü tv'ye dönüştürmek.

bu konuda internete bir sürü bilgi var fakat kimse pek sonuca ulaşamamış ya da çoğu teknik bilgiler.

23" full hd monitörümü tv'ye çevirmek istiyorum. fakat analog değil; uydu alıcısı bağlamak istiyorum. normal analog yayınlar için tvbox bu iş için yeterli bunu biliyorum fakat dijital yayın için ne yapmalı? tvbox bu iş altından da kalkabiliyor mu?

monitörde vga ve dvi girişleri var. dvi bilgisayara takılı ben de vga kısmını bu iş için kullanmak istiyorum. neler yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

 
uydu alıcıları genelde scart veya hdmi cıkışlı oluyorlar vga /dvı cıkışlı daha görmedim ama hdmı to vga kablosu + uydu alıcısı işini görür


  • mrthany  (01.03.13 20:55:54) 
tvbox'tan kastetdigin harici tv karti midir? eger oyleyse, araya tvbox'i sokmadan cozebiliyor olman gerek.

1) uydu alicisi yeni ise hdmi cikisi olur zaten. direkt monitore baglayabilirsin

2) hdmi yok ise bazi uydu alicilarinin scart cikisi olur. uydu alicini bir ucu scar diger ucu hdmi kablosu ile (ya da scart-hdmi ceviricisi ile hdmi'a cevirip monitorun var olan hdmi kablosunu kullanarak) monitore bagladiginda calismasi lazim.(scart hem analog oldugu hem de hd olmadigi icin istedigin goruntu kalitesini alamayabilirsin)


3) receiver'da scart da yok ise; vga ya da dvi cikisi varsa eger ustteki baglantiyi vga/dvi ile yapip sesi ayri sekilde baglayabilirsin.
  • tdl  (01.03.13 21:27:58 ~ 21:28:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.