[]

2 yıllk bitirince direk iş verdiren bölümler

Şimdi tercih aşamasında bir öğrenci arkadaşım var.Diyor ki 2 yıllk bazı bölümler 4 yllk bölümlerden daha iyi Mesela 2 yıllk anestezi okurum mezun olurum 3000 tl kazanırım.Muhendis olup 1500 tl kazanmaktan iyidir.Ya da iktisat hukuk vs okumaktan iyidir.Mesela ben 2 yılda bir sürü para kazanırım onlar hala okucak ,açıktan da işletme okurum.Askerliği ertelerim vs diyor Ne düşünüyorsunuz




 
doğru demiş.


  • bu yolun yolcusu  (01.03.13 13:40:19) 
mümkündür. sağlık meslek lisesi mezunu hemşire ile 4 yıl sağlık yüksekokul mezunu hemşire hemen hemen aynı maaşı alıyorlar. elbette üniversite mezunu hemşirenin 150-200 lira daha fazla alıyormuş.

elbette bu iki hemşirenin önce kpss'yi kazanması gerekli. erkek ise önlisans mezununun 15 ay askerlik yapacağı unutulmamalı. lisans mezununun ise 5 ay. eşit şartlar da torpilsiz olacak bir başvuru da elbette lisans mezunu daha avantajlı.

şansını denersin. memnun olmazsan dgs ile lisans'a devam edebilirsin. elbette kazanabilirsen. nacizane tavsiyem yapabiliyorsan yüksek lisans bile yap.

edit: hemşire örneği için devlette özelde pek işlemez.
  • phonex  (01.03.13 13:48:07 ~ 15:00:19) 
doğru demiş. at yetiştiriciliği gibi bir bölüm vardı o da öyle mesela


  • dieselsingle2  (01.03.13 14:39:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.