[]

Askerlik ve işten istifa

şimdi dün tecili bozdurdum. 1 yıl 7 aydır burda çalışıyorum. nisan'da askere gidiyorum.

şimdi bu ihbar süresi mi ne varmış. o 4 hafta mı oluyor benim için?

bir de şu an istifayı vermem mi lazım hemen?

tazminat almak için neler yapmam lazım?

 
7 ay için ihbar süresi daha kısa olmalı.
hemen bugün istifa dilekçeni ver, ihbarın 4 hafta da olsa 2 hafta da olsa sonu aynı.. bi ay sonra askersin dude.

  • hope ender  (01.03.13 12:17:30) 
kıdem tazminatınızı alırsınız, aşağı yukarı 1,5 brüt maaşa denk gelir sizin durumunuzda... kullanmadığınız izinleriniz varsa onların da bedellerini alırsınız. hiç resmi izin yapmadıysanız 14 günlük de oradan gelir.

ihbar tazminatı alamazsınız, çünkü ayrılan sizsiniz, ayrılacağınızı da 6 hafta öncesinden bildirme zorunluluğunuz var, 6 hafta süreniz yoksa işverenin sizden eksik ihbar süresini kesme hakkı var ama zannediyorum ki yapmaz.
  • iz  (01.03.13 12:47:24) 
askerlik nedeniyle istifa ediyorsun ihbar söz konusu olmaz. yargıtayın sözleşmenin kıdem tazminatını hak kazanır şekilde feshinde ihbar süresinin de dolayısıyla tazminatının da söz konusu olmayacağına dair kararları var. istifanı istediğin zaman verip sözleşmeni o gün sonlandırabilirsin. yalnız istifanı yazarken mutlaka "zorunlu askerlik hizmetimi yerine getirmek nedeniyle" şeklinde bir ibare ile ver. sevk kağıdını da dilekçene ekle.


  • sijwocaq  (01.03.13 22:28:42) 
ayrıca kıdem tazminatı net üzerinden hesaplanmaz. brüt üzerinden hatta giydirilmiş ücret üzerinden hesaplanır ve sadece damga vergisi kesilir. yalnız kıdem tazminatında tavan uygulaması vardır. mevcut tavan da brüt 3.129,25-TL'dir.


  • sijwocaq  (01.03.13 22:30:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.