[]

Roma'da napılır?

yarın sabahtan iki erkek olarak romaya gidiyoruz. 4 gün ordayız. google'dan baktım işte vatikan'a gidin , kolezyuma gidin diyolar da sizin başka önerebilceğiniz yerler var mı?

bak şuraya gitmiştik çok iyiydi? şunu yemiştik şurda çok lezzetliydi? kesin yapmalısın ya da yapmamalısın dediğiniz şeyler neler?


 
akşam 9 dan sonra public alanda içki yasak haberiniz olsun az kaldı ceza yiyorduk 3 arkadaş. ne yapmayın oldu bu ama olsun. napında aklıma gelen pisa ya gidin 2,5 saat sürmüştü sanırım trenle günübirlik bir gezi yapılabilir 17 euro idi bileti geçen sene. bir de yürüyün bol bol çünkü yolda sürekli tarihi eserler farklı yapılar görüyorsunuz.


  • internet explorer  (01.03.13 11:05:27) 
boş boş şehirde dolaşın hacı zaten şehir olarak güzel bi yer. vatikana gidin güzel baya. kolezyumun pek bi numarası yok. efes daha güzel geldi bana..

medici ailesinin konağına göz atın , şehrin o bölgeden görünüşü gayet güzel. konağın ilerisinde güzel bir meydan var bu bölgede durup pizza ve bira yapabilirsiniz aynı zamanda.

bir de bi kilise vardı ve içerisinde güzel bir astrolojik takvim vardı ama adını unuttum. galileo yada kopernikus ile ilişkili miydi neydi .. çıkaramadım şimdi.
  • kennym  (01.03.13 11:09:26) 
www.loplopculer.com

Löplöpcuuler candır
  • eja  (01.03.13 11:13:18) 
Eylül'de gidip bir hafta kaldım dolu dolu geçti. Must-see yaparsak:
1.gün: Yürüyerek piazza navona, pantheon, trevi çeşmesi ve ispanyol merdivenleri.
2.gün: Internet üzerinden bilet alın / yer ayırtın Colosseum ve Roman forum - bu kadarı yeter zaten bir gün için, bayılacak kıvama gelirsiniz (çok erken kalkabilirseniz belki Capitol.
3.gün: Internet üzerinden bilet alın / yer ayırtarak Vatikan
4.gün: Internet üzerinden bilet alın / yer ayırtın Villa Borghese

İlaveten Pompi'nin tiramisusu hakikaten süper ve piazza navona yakınlarında "cul de sac" diye bir lokanta var ki müthiş.
Villa borghese'ye alternatif olarak (4 gün kalacağınız için) Tiber adacığı ve yahudi gettosunu önerebilirim (oradaki lokantalar da çok iyi).
  • SiyamkedisiZorro  (01.03.13 12:04:09) 
roma pass diye bi şey var. eğer öğrenci değilseniz, genç değilseniz onu alın. 30küsür euro, 3 günlük, sınırsız ulaşım ilk 2 müze bedava diğerleri indirimli vs.

hostelde kalacaksanız oradan harita alın, onlarla konuşun. daha iyi olacaktır tavsiyeleri.

havalar nasıl olacak bilmiyorum, lakin yürüyerek bitirilebilecek bi şehir. ben roma pass aldığıma pişman olmuş idim, tek avantajı millet iki saat collesium sırasında beklerken ben dil çıkararak yanlarından geçtim.

turistik yerlerde 5 euro.ya su bulurken, arka sokaklarda 2 euro.ya pizza yemek mümkün.

vatikan.a gittiğinizde şapel.i görmeyi unutmayın. ben unuttum!

sokaklarda serkeş bi şekilde dolaşın, güzel yerlere denk gelebilirsiniz.
ben tramvaya binmiş idim hop on - hop off mu deniyor, o turdan yapmıştım bedava olarak. çünkü taksimdeki tramvaya benzeyen bi araç, şehrin sokaklarında yolun ortasından gidiyor. şehri görmek için kolay bi yöntem.
  • biseysorcaktim  (01.03.13 12:21:04) 
wikitravel.org

ing. varsa yukardaki rehber hemen hemen herseyi anlatıyor.
  • ra s al ghul  (01.03.13 12:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.