[]

Antidepresan ve antibiyotiğin birlikte kullanımı doğru mudur?

Günde 2 sakinleştirici ve 1 antidepresan kullanıyorum (Lustral 50mg)

Hastalandığım için Augumentin verdi doktorum ama ilacın prospektüsünde sakinleştirici ile birlikte kullanımı uygun değildir diyor.

Ben şimdi anksiyete bozukluğu için aldığım Lustral'a 1 hafta versem olur mu?
(Bilenler bilir, ilacı kullanmayı bitirdiğimde ya da 1 hafta sonra tekrar başladığımda semptomlar daha da artacak bünye tekrar alışana kadar)

Ne yapayım, nasıl yapayım şimdi?

 
Lustral'ı uzun süredir (2 hafta kadar bile uzun bir zaman) kullanıyorsanız, bıraktığınızda rahatsız hissedebilirsiniz (1-2-x gün), şahsen antibiyotikle (augmentin 1000mg) antidepresan kullandım, bir zararını görmedim.. Alkolle antibiyotik kullanıp bişey olmayan da var, olan da var tabii..


  • manalinik  (01.03.13 00:09:36) 
senin yerinde olsam lustrali kesmezdim. 1 hafta almayınca zaten aptala çevirecek seni. antibiyotik bu 1 hafta sürecinde biter ve yine lustrale başlarsın ve o aptallığı geçirmesi, etki etmesi 3-4 gün alır en az. bence aile hekimine git ve risk fayda hesaplaması yapın, mümkünse ikisini birlikte kullan.


  • karlmarx  (01.03.13 01:29:23) 
antidepresanı bırakmayın, yoksunluk hissine de sebep olur. aynı zamanlarda almayın ilaçları, arada iki saat aralık olsun ve beraber kullanın. ama en iyi kararı psikiyatristiniz verecektir ona danışın.


  • clementine the tangerine  (01.03.13 08:25:15) 
doktor sormadı mı şuan kullandığın bir ilaç var mı diye..sormadan verdiyse için rahat olsun diye ara söyle bunda böyle yazıyor de. ama genelde bir problem yaratmıyor. bir avuç içinde aynı bardak suyla içme yine de sen.


  • si13el  (01.03.13 18:00:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.