[]

Melih Gökçek. Böyle suç mu olur lan?

Twitter'da biri Melih Gökçek'in rakı içerkenki fotoğrafını paylaşmış, Melih Gökçek bu fotoğraf fotomontajdır, kaldırmazsan seni savcıya şikayet ederim diyor.

Neyle şikayet edicek ki? Özel hayatın ifşası falan değil bu, fotoğraf kamuya çoktan düşmüş her yerde bulunabilir çok göz önünde bir fotoğraf. E kişiyi zan altında bırakma falan desen alakası yok gibi, birinin rakı içtiğini söylemek onu zan altında bırakmak mıdır? Böyle iş mi olur lan?

twitter.com

Bunlardan profilinde 15-20 tane var. Her paylaşana aynı şeyi kopyala-yapıştır yapıyor şu an.

 
aslında göz önünde olan birinin böyle şeylerle gaza gelip zıplamaması lazım fakat bu tür şeyler için yasal işlemler yapabilir gayet.'öyle değil ki' 'alakası yok' da diyemezsin hukuk karşısında.cezası az olur ama mutlaka olur gibime geliyor.sildirmeyle falan başlar tahminimce.tabi fotomontajsa.


  • aşksız prens  (28.02.13 18:13:21 ~ 18:16:21) 
O.ç

Neyse konumuz bu değil. Yalnız şöyle bir durum var. Bu adam kızı kendi içki içerken verdiği fotoğrafı internette paylaştı diye şikayet etti. Ama sonra kendisi de aynı şeyi yaptı. Tek fark, o fotoğrafın fotomontaj olduğunu iddia etmesi.
  • otonom  (28.02.13 18:14:57 ~ 18:15:46) 
@aşksız prens

hangi suçla? suçu anlayamadım ben aslında.
  • cepeuc  (28.02.13 18:23:02) 
hocam yanlış yazmışsın İ.melih gökçek' tir doğrusu.
uyarmak istedim.
kızı kendisine hakaret etmekle suçluyormuş.
  • seyduna6687  (28.02.13 18:35:21) 
kızı sormuyorum yahu. kızın olayında da kızın ettiği laf "edepsiz". o çok çok başka bir küfürün konusu.

ben bu fotoğrafı paylaşmanın neresi suç onu soruyorum. fotomontajsa bile. ne hakaret var, ne özel hayatın ifşası var, ne zan altında bırakma var, hiçbir şey yok yahu.
  • cepeuc  (28.02.13 18:39:03 ~ 18:39:49) 
kendi savunduğu politik düşünceye ters düştüğü için ''siyasi kimliğini zedeleme'' gibi bir sebeple verebilir gibi gözüküyor bence.

suçsa da montajı yapana dayanır iş paylaşanın suçu olmaz gibime geliyor.
  • pofudus  (28.02.13 18:50:16 ~ 18:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.