[]

sigaraya başlama oranı?

alttaki arkadaşın duyurusunu görünce aklıma takıldı. sigara yasağından sonra eskisi kadar sigaraya başlayan kalmadı bence. tahminimce 50/60 yıl sonra(aktif kullananlar yatalak veya mefta olunca) ortada pek sigara içen kalmayacak gibime geliyor. siz ne düşünüyorsunuz?




 
gençler arasında çok yaygın. fakat iş ortamına girdiklerinde bırakıyor çoğu. bırakamayanlar da streslerini sigaradan çıkarıp kötü kokularla yaşamlarına devam ediyorlar.


  • markasiz  (28.02.13 11:57:19) 
sigara zamlarından sonra deli gibi tütüne yöneldi belli bir yaş grubu


  • zoban  (28.02.13 12:11:11) 
katılmıyorum,
aksine içenlerin sayısı hiç azımsanmayacak gibi,
bırakalı 1 yıl oldu sanki herkes sigara içiyormuş gibi geliyor bana.
lise çıkışları, sokakta, barda, kafede millet ne içiyor arkadaş diye şaşırıyorum.
millet kaçak sigara ve tütüne feci yükleniyo bu aralar.
otlakçılık gırla.
bırakmış olmaktan hep mutlu oldum.
  • seyduna6687  (28.02.13 12:38:30) 
lise çağındaki gençlerde içmeyen görmedim desem yeridir. hepsi içiyor abi. artık gizli saklı da değil. hepsi ellerinde sigaralarla, kahve & sigara yaptıkları fotoğraflarla facebook'ta kol gezdiriyorlar. aileleri de biliyor. bir de kapalı alanda sigara yasağı geldikten sonra, öğretmenler okulun içinde sigara odalarında içemedikleri için okulun kapısının önünde içtiklerinden dolayı hocalarıyla birlikte aynı ortamda içiyorlar. yasaktan sonra böyle saçma sapan bir görüntü ortaya çıktı.
üniversitelerde de keza aynı durum söz konusu. içmeyen çok nadir. fakat üniversitede şöyle bir şey var. tütün kullananlar baya fazlalaştı. liseliler winston'a, marlboro touch'a devam.

  • kaf daginin kafi ve olu kefeninin kefi  (28.02.13 13:30:06 ~ 13:31:12) 
gayet herkes içiyor bence..


  • pinkket  (28.02.13 13:34:11) 
@buenosdias, evet epey azalacak. örneğin araştırma yapılsa zannediyorum yerleşkelerdeki sigara satışı yasağının sigara kullanımını düşürdüğü sonucuna ulaşılır.


  • boshi  (28.02.13 15:08:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.