[]

Multi Vitamin Hapı

Selamlar,

Birkaç aydır et yemediğim ve meyve sebzeyle de çok haşır neşir olmadığım için iyi beslenmiyorum. Öyle haftada birkaç kez muz, elma, portakal, havuz falan yiyorum. Öğlenleri doğru düzgün yemekler yiyorum ama sabah, akşam ve haftasonları pek adamakıllı yiyip içtiğimi söyleyemem. Vegan bir arkadaşım her gün multivitamin hapı aldığını söyledi.

Şöyle doğalından, herhangi bir yanetki göstermeyecek türden önerileriniz nelerdir? Hap dışında başka önerilere de açığım.

 
supradyn energy


  • [silinmiş]  (28.02.13 11:39:57) 
Pharmaton.

Ayrıca vitaminin ne yan etkisi? Bu kadar huylu olmayın. Her hap zararlı değildir. Hapın içerisindekinin ne olduğu önemli.
  • hiko seijuro  (28.02.13 12:13:37) 
Bilmem, ne yan etkisi? Sanırım bilmediğimden bu şekilde soruyor olabilirim. Tıp yada eczacılık okuyor olsaydım yada iyi bir deneyime sahip olsaydım soru soran değil cevap veren olurdum. ^^

Şimdi bu bahsettiğiniz haplar tam olarak ne sağlıyor? Nedir, ne verir, naapar?
  • quanche  (28.02.13 12:18:39) 
Bazı şeyler toplumun büyük kesimi tarafından bilinen ortak bilgiler olarak kabul edilir. Okullarda zorunlu eğitim safhasında öğretilir. Halk arasında da çok yaygındır. Bilmemek garip karşılanır. Sizin tedirginliğiniz bu nedenle garip ve sorunuz gereksiz endişe içeriyor.


  • hiko seijuro  (28.02.13 12:23:49) 
supradyn enerji vermek için kullanılabilir hatta kafein eşliğinde pek yararlı olmasa da deli iş görür ama ben önermem. pharmaton da vitamindir şudur budur verir ama onu daönermem. sizin en iyisi bir eczaneden solgar ürünlerinin kataloğunu edinip kendinize uyan "takviye" bölümünden bir şeyler bulmanız. male ve female multiple olarak ayrı ayrı inceledikleri günlük 2000 cal üzerinden değerlendirip ona göre eksikleri tamamlamaya çalıştıkları ürünler mevcut. solgardan takviye kullandım iyidirler ama şunu bunu öneremem alıp bakıp incelemeniz gerekli size en uyanını.

edit: endişeniz meyve sebze vitamin değil aynı zamanda protein aynı zamanda mineral olduğuna dayanarak solgar ürünlerine bakın araştırın diyorum. yok hasta olmayalım derseniz calcium sandozundan diğer önerilerde mevcut.

bir de yan etki mevcut değil pek ama asıl soru şu: vücut sürekli emilime en hızlı en kolay olsun diye hazırlanmış bu tarz ürünlere alışmamalı. yani bir başlayıp ömür sonuna dek kullanılmamalı. birkaç ayda bir vücut boşa bırakılmalı mola dönemleri olmalı vs.
  • wiillii  (28.02.13 12:40:14 ~ 12:43:09) 
Solgar'ın vegan ve vejetaryen seçenekleri var. Ben Vitamin B-Complex "50" (vegan),kullanıyorum.

Yan etki konusunda bir şey diyemem. Ama solgar'da bitkisel seçenekler de var.

Hangi vitamine ihtiyacın varsa buradan bakmanı öneririm www.solgar.com.tr
  • safra  (28.02.13 12:41:11) 
@hiko seijuro, "Bildiğim yada bilmem gerektiğim" önyargısıyla yaklaşmaya devam ediyorsunuz. Varsayımları ve eleştirileri kenara bırakıp konuya dönmeyi düşünmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Teşekkürler.
  • quanche  (28.02.13 12:43:04 ~ 12:47:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.