[]

1 aylık bebeğin bacak alçısını çıkarmak

selam,

aslında soru tıbbi bir soru değil de biraz teknik bir soru. beş haftalık oğlumuz alçı ile pev tedavisi görüyor. o kadar küçük bebeğin alçısını motorlu testereyle çıkarmayı da tavsiye etmiyor doktorları.

biz de doktorlarının tavsiyesiyle evde sirkeli ılık suyun içinde 30-40 dakika kadar yatırıyoruz. elle kalça ve boyundan destekleyip ayaklarını sırt hizasından daha çok suya daldırıyoruz haliyle. ve 20 dakikadan falan sonra ağlarken bebek neredeyse kendini kaybediyor, çok zorlandığını düşünüyoruz.

bir çare olarak marangoza küvetin içine koyacak eğimli tahtadan oturağa benzer bir şey yaptırmayı düşündüm.

özetle sorum, henüz oturamayan 5 haftalık bebeğin bacaklarını suyun içinde belden yukarısını bizim çok fazla müdahalemiz olmadan (amiyane tabirle koltukaltlarından yapışıp çekelemeden) tutmanın yolu ne olabilir?

şimdiden teşekkürler

 
şöyle bir yürüteç işe yaramaz mı

1.bp.blogspot.com
  • lancelot du lac  (27.02.13 19:07:06) 
bebek küvetlerine takılan kumaşımsı şeyler vardır ya hani, bebegi üstüne yatırdığınız, acaba orda bacaklarını sarkıtarak yapılabilir mi diye düşündüm ama emin olamadım tabi, çok küçük sonuçta daha. denemekte fayda var bence.

geçmiş olsun bu arada.
  • jpsartre  (27.02.13 19:08:06) 
"örümcek" denen bir alet var işinizi görmez mi? veya "kanguru" gibi bir şeye koyup sallasanız suya?


  • ground  (27.02.13 19:09:24) 
maalesef bebek oturamadığı için bunların hiçbiri mümkün çözümler değil.


  • atesikus  (27.02.13 19:20:06) 
öncelikle çok çok geçmiş olsun. 5 haftalık bebeğinizi oturtmanızı, hatta örümcek gibi bir şeyin içinde ayakta tutmanızı tavsiye ediyor mu doktorlar?

küvetiniz yok mu? annesiyle beraber küvete koysanız annenin kucağında belki sıkınıtı yaşamaz?
  • rubiks cube  (27.02.13 19:27:54) 
kangurular var, ona oturttuğunuzda ayakları aşağıdan sarkıyor. ona oturtabilirsiniz, ondan sonra ister onunla suya sarkıtırsınız yada kanguruyu kendinize bağlayıp bebekle birlikte suya oturabilirsiniz, böylesi bebeğin güven duyması açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.

kangurudan kastım şu: www.dusuncekutusu.com

çok çok geçmiş olsun
  • yemrem  (27.02.13 19:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.