[]

Ingiltere'de niye kral yok?

Kraliçe kocası öldügü halde bir daha evlenmedigi için mi? Öyle ise prens niye kral olmuyor?




 
kral george'un iki kızı vardı. oğlu olmadığından en büyük kızı elizabeth'e kraliçe ünvanı verildi. yani yetki babadan oğul yerine kıza geçti sanırım bundan olsa gerek. eğer kraliçe vefat ederse en büyük prens olan charles'a krallığın geçmesi lazım. elbette emin değilim.


  • phonex  (27.02.13 06:54:32) 
Ingiltere'de yanilmiyorsam I. Elizabeth'ten bu yana kadinlar da monark olabiliyor. Yani kralice kan bagiyla tahta gecme sirasinda olan ilk kisiymis ve tahta gecmis. Kocasi prens philip baska bir ulkenin soylularindan ancak Ingiliz degil ve kraliyet ailesine kan bagi yok. Kral olmasi soz konusu degil yani. Eger kralice hakkin rahmetine kavusursa yerine oglu prens charles gecip kral olacak. Eger prens charles'in bir ablasi olsaydi tahta o gecip kralice olacakti. Durum bu. Tamamen taht sirasi ve kan bagiyla alakali.


  • alicia_dominica  (27.02.13 06:55:05) 
ingiliz kraliyet sisteminde tahta geçme sırası diye birşey var. yüzelli kişiye kadar falan uzuyor. o olmazsa sırada bu var. diye. wikipedia'da ayrıntılı bilgi var.

bildiğim kadar ingiliz tarihinde hep tek bir monark olmuş. erkekese kral, kadınsa kraliçe demişler. eşleri bu ünvanı almamış.
  • trocero  (27.02.13 07:02:18 ~ 07:03:38) 
kraliçe elizabeth'in kocası prens philip (kendisi aynı zamanda edinburgh dükü, yunanistan prensi olarak doğmuş, ihtilal sonrası ülkesinden sürülmüş) ölmedi ki. Kraliçe, unvanını babasından aldığı için Philip "kral" unvanını taşımamaktadır. kraliçe öldüğünde oğlu charles kral olacak, o öldüğünde de onun oğlu kral olacak. yani ingiltere de kraliçe dönemi sona erecek. elizabeth'in babası kral george'un oğlu olmadığı için elizabeth tahta geçmiş ve kraliçe olmuş.


  • kadifepanter  (27.02.13 07:05:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.